Éremszerzésben bíznak

2019.08.18. 19:41

Ötven magyar sárkányhajós indul a thaiföldi világbajnokságon

A nagy távolság és a költséges utazás ellenére három korosztályban ötven magyar versenyző indul a keddtől vasárnapig tartó sárkányhajó-világbajnokságon, a thaiföldi Pattajában.

Budapest, 2015. május 16. Sárkányhajósok a Hidak és Hídépítõk Napján tartott vízi felvonuláson a Duna belvárosi szakaszán, az Országház elõtt 2015. május 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Nemzeti Versenysport Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a legnagyobb létszámban az ázsiai kontinens képviselői vesznek részt a vb-n, de Európából, valamint az Egyesült Államokból és Kanadából is erős legénységek állnak rajthoz. A magyar sárkányhajósok a junior (18 éven aluli), a premier (felnőtt) és a szenior B (50 éven felüliek) korosztályokban indulnak.

Járosi Péter, a magyar szövetség elnöke, egyben a nemzetközi szövetség alelnöke jó helyezésekben, sőt éremszerzésben is bízik.

„Már az is nagy dolog, hogy egyáltalán el tudunk jutni a thaiföldi vb-re, mert ebben a sportágban sokszor a sportolóknak is ki kell venniük a részüket a költségekből. Most annyiban kedvező a helyzet, hogy a hazai szövetség az ifjúsági és a premier legénység részvételében is tudott segíteni”

- mondta.

Hozzátette, az időjárási körülmények nem kedveztek a világbajnokságnak, mert az esős évszak a szokásosnál kevesebb vizet hozott. A rendezőknek emiatt számos nehézséggel kellett megküzdeniük, de Járosi biztos benne, hogy végül kiváló lesz a pálya.

A magyar sárkányhajósok a júliusi, sevillai klub legénység Európa-bajnokságon tíz érmet szereztek.

Borítókép: Sárkányhajósok a Duna budapesti szakaszán, képünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!