sportvilág

2019.08.29. 13:43

Szabó Tünde: még soha nem volt ilyen jó híre hazánknak

Egy újabb páratlanul jól sikerült hazai rendezésű világbajnokságon vagyunk túl: a kajak-kenusok szegedi olimpiai kvalifikációs viadala a sokadik kiváló példa arra, mennyit nyer azon az ország, egy sportág és persze a sportrajongók, hogy Magyarország a házigazdája egy világversenynek. A kajak-kenusokkal párhuzamosan zajlott az úszók junior világbajnoksága, amelynek megrendezését nem csupán a „minden idők legjobbja„ minősítéssel illették, de olimpiai színvonalúnak nevezték a FINA illetékesei.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól az iránt érdeklődött az Origo, vajon a kormányzat is hasonlóan sikeresnek értékeli ezeket a viadalokat?

Nagyon megváltozott a világ, pontosan azért, mert óriási a verseny a sportpiacon is.

A nagy viadalok atmoszférája legalább akkora súllyal esik latba az utólagos értékeléseknél, mint az, hogy milyen volt a helyszín, a versenyszervezés, milyen volt a sportolók és a vezetők kiszolgálása, a szállítás, a hotelek.

Ez utóbbiak természetesen szintén alapvetően fontosak, ám a nagyvilág ezekből keveset lát – egy világbajnokságon maga a versengés a lényeg, illetve a jelen sportpiacán az, hogy a televíziós közvetítésben, illetve az egyre lényegesebbé váló internetes adásban mi jön át a nézők milliói számára – mondta a lapnak Szabó tünde.

Azt pedig nem egy és nem két nemzetközi tisztviselőtől hallottam, hogy

a magyar szurkolóknak köszönhetően a nálunk rendezett csúcsversenyek tökéletes terméknek bizonyulnak ezen a bizonyos piacon

- emelte ki.

Magyarországnak ma olyan híre van a nemzetközi sportvilágban, amit nagyjából azokkal a minősítésekkel írhatok le, amelyeket egyre többször kapunk meg egy-egy világesemény után.

Igenis mondjuk ki: még soha nem volt ennyire jó hírünk világszerte, még soha nem övezte ekkora megbecsülés szövetségeinket, sportdiplomatáinkat

- mondta Szabó Tünde.

Utóbbiak néha már viccesen megjegyzik: amikor egy-egy nemzetközi szövetség kiírja egy-egy világverseny aktuálissá váló pályázatát, a vezérkar tagjai ránéznek a képviselőnkre, és megkérdik: Magyarország érdeklődik?

Mert ha nem, csak akkor tesszük közzé a felhívást. Ez természetesen egy anekdota, de kiválóan jellemzi azt, miként viszonyulnak hozzánk: ha idejönnek, akkor biztosra mehetnek, itt nem érheti őket kellemetlen meglepetés

- tette hozzá.

Tudják, hogy

minden együtt van: kiváló helyszínek, tökéletes szállodák, valamint rendkívül tapasztalt, az ügy iránt ezerszázalékosan elkötelezett szervezők – továbbá a sportért élő-haló szurkolók

- egészítette ki Szabó Tünde.

Forrás: Origo

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!