Labdarúgó Magyar Kupa

2020.05.25. 11:33

Döntetlenről folytatódnak a párharcok

A MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC és a Budapest Honvéd-MTK Budapest párharc visszavágóját is kedden rendezik.

A két vidéki együttes abból a szempontból kedvező helyzetben van, hogy kiesés esetén is jó eséllyel kivívja a nemzetközi szereplés lehetőségét, mivel a fehérváriak második, míg a mezőkövesdiek harmadik helyen állnak a bajnokságban. A két gárda negyedszer találkozik majd ebben az idényben: a borsodiak otthonában mindkétszer döntetlen, míg a fehérvári meccsen hazai siker született.

A fővárosi rangadónak nagyobb a tétje, mivel mindkét csapat számára a kupagyőzelem jelenthet Európa-liga selejtezős indulást,

ugyanis a Honvéd hatodik az OTP Bank Ligában, míg az MTK másodosztályúként csak a kupából léphet nemzetközi porondra.

A visszavágó pedig azért is különleges lesz, mivel a tavaly ősszel elkészült Puskás Arénában ez lesz az első klubok közötti mérkőzés.

A kispestiek ezúttal azért nem használhatják a Bozsik Stadion építése alatt megszokott ideiglenes otthonukat, az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, mert az éppen az MTK létesítménye.

A kék-fehérek már mindenképpen sikeres szezont zárnak, ugyanis az NB II-es küzdelmeket befejezettnek nyilvánították, de az MTK éllovasként visszajutott az élvonalba. A Honvéd viszont kissé csalódást keltően szerepel a bajnokságban. A Giuseppe Sanninót váltó Pisont István negyedszer ül majd a csapat kispadján, amely mostanáig nyeretlen az irányításával: a Magyar Kupában két döntetlent, a bajnokságban egy vereséget könyvelhetett el.

Az ideiglenes szabályok értelmében a Magyar Kupában is öt cserelehetősége van a gárdáknak, de ha hosszabbításra kerül sor, akkor a trénerek egy hatodik lehetőséget is kapnak.

Az MTK 13., a tavaly finalista Honvéd 8., a címvédő Fehérvár 3. kupadiadalára hajt, míg a Mezőkövesd először juthat döntőbe.

A finálét jövő szerdán a Puskás Arénában rendezik 20 órától.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágók (zárójelben az első mérkőzések eredményei):

kedd:

MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00 (1-1)

Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II), Puskás Aréna 21.00 (0-0)

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!