Érmes remények

2022.06.16. 12:10

Ma kezdődik a portugáliai aerobik-világbajnokság

A magyar válogatott érmes reményekkel utazik a 17. aerobik-világbajnokságra, amelynek csütörtöktől szombatig a portugáliai Guimaraes ad otthont.

A  magyar szövetség tájékoztatása szerint a mezőnyben ott lesz az egyéniben Európa-bajnok Bali Dániel, valamint az aerodance-ben kontinensbajnok Farkas Balázs is.
A küldöttség tagjai hétből hat kategóriában versenyeznek, csak férfi egyéniben nem indul magyar, mivel Bali a júliusi világjátékokon szereplő egységekre, így a vegyespárosra, a trióra és a csoportra koncentrál.
Női egyéniben Ákoshegyi Dóra, vegyespárosban az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Bali Dániel, Mazács Fanni páros és a Fejér Fruzsina, Poscher Bálint kettős szerepel. Trióban a szintén vb-ezüstérmes Bali, Mazács, Farkas hármas mutatkozik be. A másik magyar egységet Fejér Fruzsina, Poscher Bálint, Lőcsei Zoltán alkotja.

A csoportok versenyében a Bakuban vb-ezüstérmes Bali Dániel, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Mazács Fanni, Szöllősi Panna gárda szerepel. Emellett aerodance kategóriában szintén a vb-érmes, Európa-bajnok Lőcsei Zoltán, Hajdu Kata, Makranszki Anna, Simon Zsófia, Farkas Balázs, Szöllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza indul. Step aerobikban az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású együttes lép színpadra.
Csütörtökön és pénteken rendezik a selejtezőket, de pénteken már döntőkre is sor kerül. A világbajnokság szombaton a finálék második felvonásával zárul.

 A világbajnokság programja:
csütörtök:
selejtezők (trió, női egyéni, aerodance, step aerobik) 16.30
péntek:
selejtezők (férfi egyéni, vegyes páros, csoport) 13.00
döntők (trió, női egyéni, step aerobik) 19.00
szombat:
döntők (férfi egyéni, vegyes páros, csoport, aerodance) 16.00

Borítókép: Mazács Fanni és Bali Dániel. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában