Nemzetek Ligája

2022.06.07. 20:40

Olasz-magyar: 2-1-re kikapott a magyar csapat, olasz öngól hozta a szépítést (videó)

Az első félidőben az olaszoknak kétszer is sikerült kijátszani a magyar védelmet, így először a 30. majd a 44. percben gólt szereztek, a 61. percben azonban Mancini a saját kapujukba talált be, így olasz góllal szépített a magyar válogatott, egyenlítésre azonban sajnos már nem futotta. A magyarok tehát 2-1-re kikaptak az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulójában.

Egy kisebb vihar után nagyszerű futballidőben kezdődött a találkozó, amelyen Dibusznak már a második percben dolga akadt egy szögletet követően, de Mancini fejese nem okozott gondot neki, mivel a labda középre érkezett. Az első percekben a magyar csapat nem igazán tudta megtartani a labdát, az olaszok pedig több veszélyes akciót vezettek, azonban a vezetést nem tudták megszerezni, mert a vendégek védelme a már-már megszokott stabilitást és szervezettséget mutatta. Amikor kiszabadult a szorításból Marco Rossi együttese, akkor nagyon jó helyen harcolt ki szabadrúgást, Szoboszlai viszont 18 méterről kétszer is a sorfalba lőtt.

A helyzet később sem változott, a Squadra Azzurra nagy mezőnyfölényben futballozott, Dibusznak először a félidő derekán kellett bravúrral hárítania, amikor ismét Mancini fejelt kapura egy bal oldali szögletet követően. A szórványos magyar támadások egyikéből aztán Donnarummát is megdolgoztatták, akinek Sallai lövését kellett vetődve védenie. Az olaszok elsősorban a bal oldalon voltak veszélyesek Spinazzola révén, s éppen a római szélső újabb betörése előzte meg a hazaiak vezető gólját.

A 30. percben vezetést szereztek az olaszok. A magyar csapatnál a jobb oldali védelem volt gondban, Spinazzola balról középre gurított, ahol Barella kapta a labdát, 17 méterről elemi erővel ellőtte, és bár Dibusz beleért, végül a labda a jobb felsőbe vágódott. (1–0).

Az első olasz gól pillanata: Nicolo Barella talált be Dibusz kapujába a 30. percben
Forrás: Miguel Medina / AFP

Az első félidő vége előtt egy perccel, a 44. percben Politano gyönyörű csellel csapta be a jobb oldalon Szalai Attilát, átgurított a hosszú oldalra, ahonnan Lorenzo Pellegrini 8 méterről könnyedén lőtt az üres kapuba. (2–0).

A 61. percben Fiola adott jobbról élesen középre, az olasz Mancini becsúszva akart menteni, de 5 méterről a saját kapujába tolta a labdát. (2–1). 

A gólról videó ITT!

Így ünnepelték a magyar szurkolók az első magyar gólt a helyszínen, a cesenai Dino Manuzzi Stadionban
Forrás: Miguel Medina / AFP

Bár a játék képében nem volt benne az egyenlítés, mégis volt rá lehetőség, Sallai lövését azonban Donnarumma tolta ki a keresztléc alól.

A hajrában a magyarok mindent megtettek az egyenlítés és ezáltal a pontszerzés érdekében, de az olaszok magabiztosan megőrizték minimális előnyüket a lefújásig, sőt, egy ízben még Dibusznak kellett védenie Locatelli veszélyes próbálkozását. Az olasz válogatott az első félidőben nyújtott jobb teljesítményével győzött, a második játékrész nagy részében már egyenrangú ellenfele volt a magyar csapat.

Marco Rossi szövetségi kapitány a 17 éves Vancsa Zalán személyében újoncot avatott, amikor a 87. percben becserélte.

A magyar csapat egy-egy győzelemmel és vereséggel a második helyen áll a csoportjában, a szombati harmadik fordulóban pedig az eddig nyeretlen és veretlen németeket fogadja a Puskás Arénában.

Orbán Viktor a helyszínen szurkolt a magyar csapatnak

Orbán Viktor miniszterelnök Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (balra) és Gabriele Gravina (jobbra), az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke társaságában 
Forrás: Miguel Medina / AFP

Emlékezetes, hogy a nemzeti együttes szombaton nagyszerűen futballozva 1-0-ra legyőzte az Eb-ezüstérmes angolokat, Marco Rossi pedig minden mezőnyjátékosával elégedett volt, így ott nem változtatott az olaszok elleni kezdőcsapat összetételén. Rossi azt már a kerethirdetéskor elárulta, hogy Gulácsi és Dibusz is két-két mérkőzést fog kapni a négy júniusi fellépésből, ezért a kapuscsere tervezett volt.

A csapatkapitány Szalai Ádám 82. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, amivel az örökrangsor kilencedik helyén beéri Garaba Imrét.

A cesenai mérkőzést a svájci Sandro Schärer vezette.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:

Dibusz Dénes - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Nego Loic, Nagy Ádám, Schäfer András, Nagy Zsolt - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik - Szalai Ádám

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában