Vizes vb 2022

2022.06.17. 10:03

Orbán Viktor a FINA elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Huszain al-Muszallamot, a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) elnökét, aki a magyarországi rendezésű vizes világbajnokságra érkezett Budapestre - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Februárban jelentették be, hogy a japán Fukuoka visszalépése után Budapest ad otthont a 2022-es vizes világbajnokságnak. A FINA korábbi közleménye szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Huszain al-Muszallam FINA-elnök állapodott meg a vb-ről. 

A világbajnokságnak június 18. és július 3. között ad otthont a magyar főváros, 2017 után másodszor. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a FINA elnökével tárgyalt
Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nemzetközi szövetség a budapesti vb-ről hozott döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek.   

Roppant szerencsések vagyunk, hogy olyan házigazdáink vannak, akik osztják a vizes sportok iránti szenvedélyünket, és megvan bennük az akarat, a képesség és a rugalmasság ahhoz, hogy megrendezzék a FINA legbecsesebb eseményét

- idézte a közlemény a FINA vezetőjét.   

A két hétig tartó sporteseménynek Budapest három vidéki nagyvárossal, Szegeddel, Debrecennel és Sopronnal közösen ad otthont. A mintegy 2300 sportoló öt sportágban, több helyszínen mutathatja meg, mire képes, köztük a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Duna Aréna medencéiben, valamint a Lupa tavon is.

Forrás: MTI

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Huszain al-Muszallamot, a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) elnökét a Karmelita kolostor előtt 2022. június 17-én. A sportdiplomata magyarországi rendezésű vizes világbajnokságra érkezett Budapestre. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában