Sportdiplomácia

2022.06.20. 12:45

Orbán Viktor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével tárgyalt

A tárgyaláson a nemzetközi sportélet aktuális fejleményeiről, a sport béketeremtő képességéről és az ukrán sportolóknak nyújtott magyar segítségről is szó volt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét, a tárgyaláson a nemzetközi sportélet aktuális fejleményeiről, a sport béketeremtő képességéről és az ukrán sportolóknak nyújtott magyar segítségről is szó volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen részt vett Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára és Christophe De Kepper, a NOB főigazgatója is.

ORBÁN Viktor; BACH, Thomas
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét (b) Budapesten a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án.
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A sportvezetők elismerően szóltak Budapest nemzetközi sportfőváros szerepéről, az itt megrendezett jelentős sporteseményekről, így a most is zajló vizes világbajnokságról és a szervezés alatt álló jövő évi atlétikai vb-ről.

Orbán Viktor és Thomas Bach az ukrajnai háború kapcsán kiemelte a béke mielőbbi megteremtésének fontosságát, aláhúzva, hogy nem szabad lebecsülni a sport illetve az olimpiai mozgalom béketeremtő képességét.

FÜRJES Balázs; ORBÁN Viktor; GYULAY Zsolt; SCHMITT Pál; BACH, Thomas
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) fogadja Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét (b3) Budapesten a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Mellettük Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b), Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök (b2), Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára (b5) és Christophe De Kepper, a NOB főigazgatója (b6).
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szóba került az is, hogy a MOB, a sportszövetségek, karitatív szervezetek és a magyar kormány közös erőfeszítése eredményeként mára közel 100 ukrán sportoló tartózkodik biztonságban Magyarországon – ismertette Havasi Bertalan.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét (b) Budapesten a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában