Wizz Air Budapest Félmaraton

2022.09.08. 14:14

Több mint 70 országból jönnek futók

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint 8200 sportember nevezett az eseményre.

Fotó: Shutterstock

Több mint 70 országból érkeznek futók a vasárnapi 37. Wizz Air Budapest Félmaratonra. 

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint 8200 sportember nevezett az eseményre. Az egyéni félmaratoni távon 5200-an jelezték részvételüket, csaknem 20 százalékuk első félmaratonjának teljesítésére készül. A MANNA ABC 10 kilométert 1200-an választották, ebben a számban a résztvevők több mint a fele nő. A váltószámok is rendkívül népszerűek, ezeken 1500-an indulnak. 

Magyarországról 720 település képviselteti magát, továbbá 77 országból 1135 külföldi futó is nevezett. A legtöbb külföldi résztvevő Szlovákiából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából és Németországból érkezik. 

"Visszatérőben a hazai futókedv és a nemzetközi futóturizmus" - mondta Kocsis Árpád, Magyarország legnagyobb félmaratonjának versenyigazgatója. 

"Ismét sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel tíz százaléka jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. A Covid után visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével szórakoztatjuk a futókat és a nézőket. Az esemény napján 13-15 000 futót és szurkolót várunk az útvonalra" - tette hozzá Kocsis Árpád. 

A rajt és a célterület a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában