I. HUMDA Gokartszlalom

2023.10.27. 12:49

Gokart tehetségkutatót tartanak Kecskeméten

November 4-én és 5-én tartják az I. HUMDA Gokartszlalom tehetségkutatót Kecskeméten, amelyre online a www.gokartszlalom.hu oldalon lehet jelentkezni, írják közleményükben.

MW

Kecskeméten rendezik az I. HUMDA Gokartszlalom tehetségkutatót

Forrás: HUMDA

Kálmán Péter, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által elindított és működtetett Hungarian Motorsport Academy program szakmai vezetője a HUMDA Podcast adásában elmondta, hogy azokat a 8-14 éves fiatalokat várják, akik versenykörülmények között akarják felmérni képességeiket ebben a sportágban.

Gokart tehetségeket várnak

Az új tehetségkutató szériában az érdeklődők nemcsak biztonságos körülmények között kóstolhatnak bele a gokartozás világába, hanem egyből a sportág szakértőitől kaphatnak tippeket és tanácsokat. 

Az első novemberi hétvégén Kecskeméten a Birizdó Kart Gokart Stadionban rendezik meg az I. HUMDA Gokartszlalom tehetségkutatót. 

Az eseményen azokat a fiatal tehetségeket keressük, akik rendelkeznek azokkal a készségekkel és képességekkel, amelyekkel ebben a szériában sikeres versenyzőkké válhatnak. A tehetségkutatóra a szülők regisztrálhatják a 8 és 14 év közötti fiatalokat a www.gokartszlalom.hu oldalon, a részvételi díj 9000 forint, ez tartalmazza a felelősség- és extrémbiztosítást.

A gokartszlalom világszinten is fiatal sportágnak számít, nemzetközi premierjét 2019-ben Rómában a FIA Motorsport Games-en tartották. 2022-ben, a Marseille-ben megrendezett második rendezvényen már 21 ország válogatottja mérte össze a tudását, mindkét versenyen indult magyar versenyzőpáros is.

A bójákat kerülgetve nehezebb a vezetés
Forrás: HUMDA

Öt lóerős gokartok

A versenyszéria lényege a sebesség mellett a precizitás is. A bójákkal kijelölt pályán nemcsak az számít, hogy ki a leggyorsabb, hanem az is, hogy a lehető legkevesebb hibával, azaz bójaérintéssel tegyék meg a versenyzők a köröket. A gokartok elektromos meghajtású, védőburkolattal ellátott versenygépek, amelyek teljesítménye 5 lóerő.

A tehetségkutató további részletekről és a sportág jelentőségéről esik szó a HUMDA Podcast gokartszlalomról szóló adásában, amely a YouTube és a Spotify csatornákon is elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában