Magyar Kupa

2024.02.28. 10:15

Sztankovics nem tűri a nyafogást

A címvédő ZTE kiesése után szerdán folytatódnak a Magyar Kupa nyolcaddöntői, köztük a Loki–Fradi derbivel.

MW

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2023. december 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Gólzáporos mérkőzéssel indult a Magyar Kupa nyolcaddöntője kedden, a hazai pályán játszó Diósgyőr 4–2-re nyert a címvédő Zalaegerszeg ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A szerdai mérkőzések közül kiemelkedik a Debrecen–Ferencváros rangadó, a hajdúságiak a kupában vágnának vissza a fővárosi csapatnak a bajnokságban elszenvedett vereségért. A Fradi kemény menetben van, három naponta játszik meccset, Dejan Sztankovics vezetőedző mégsem keres kifogást.

STANKOVIC, Dejan
Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője (szemben) a labdarúgócsapat edzésén a népligeti FTC–MVM Sportközpontban 2023. december 13-án
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A Zalaegerszeg remekül kezdte a tavaszi szezont az NB I-ben, azonban az edzőváltás után szintén formába lendült Diósgyőr otthonában címvédőként 4–2-re kikapott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében – derül ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Diósgyőri álomfoci

– Az első félidő végén kapott gól kicsit megrogyasztotta a csapatot. A szünet után megpróbáltunk visszajönni, voltak is lehetőségeink, és amikor már elhittük, hogy van esély, kaptunk még egy gólt, ami eldöntötte a mérkőzést. A határozottság hiányzott, nem a küzdőszellem – árulta el a lefújás után a ZTE trénere, Márton Gábor. A Diósgyőr vezetőedzője, Vladimir Radenkovics a győzelem ellenére nem volt teljesen elégedett.

Az elején álomfocit játszottunk, de a szünet után kicsit megzavarodtunk. Öt-tíz percen keresztül nem tudtuk, hogyan reagáljunk az ellenfél játékára. Sok helyzetet alakítottunk ki, szép támadásaink voltak, de ennél többet kellene góllal befejezni. Gyilkos ösztönre van szükség

nyilatkozta a miskolciak mestere.

Nemcsak Varga Barnára figyelnek majd

A szerdai folytatásban is több izgalmas mérkőzésre van kilátás, de a Ferencváros debreceni vendégjátéka bizonyulhat a legérdekesebb összecsapásnak szerdán.

Az előző idényben már a 32 között kiesett a Magyar Kupából a Ferencváros, a zöld-fehéreket a harmadosztályban szereplő Iváncsa ejtette ki – elevenítette fel az Origó. Az idei kiírásban újabb nehéz feladat vár a bajnoki címvédőre, mivel a nyolcaddöntőben szerda este a DVSC-t kell legyőznie a továbblépésért a Nagyerdei Stadionban. A hajdúsági csapatnak van miért törlesztenie, mivel pár hete a Fradi idegenben győzte le a Lokit a bajnokságban.

– Maximálisan tiszteljük a Ferencvárost, szerintem ebben az évadban is az élen végeznek. A kupa azonban más, egy meccsen dől el a továbbjutás, s ha megfelelően koncentrálunk, felnövünk az ellenfél szintjére, kicsikarhatjuk a győzelmet. Apróságokon múlhat, hiszen vasárnap a derbin az Újpest is nagyon jól játszott a meccs elején, aztán megvillant Varga Barnabás, a vége pedig öt nulla lett a zöld-fehéreknek – mondta el a kupacsata előtt Szrdjan Blagojevics, a debreceniek vezetőedzője, aki szerint a játékosai motiváltak lesznek, és nemcsak a Fradi gólvágójára, Varga Barnabásra fognak figyelni.

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics kemény csatára számít, de hisz a győzelemben.

– Minden energiánkat, erőnket és koncentrációnkat ebbe a mérkőzésbe fektetjük, jó teljesítményt kell nyújtanunk. A bajnokság mellett a hazai kupa is egy fontos célkitűzésünk, mindenképpen meg szeretnénk nyerni ezt a sorozatot. Tudjuk, hogy az út a Debrecenen át vezet, amely nem is olyan rég megmutatta, hogy komoly játékerőt képvisel, de ez nem lehet kifogás, győznünk kell – mondta a Fradi edzője.

Magyar Kupa nyolcaddöntő

Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC 4–2 (3–0)

Szerdai program

13.00: Mezőörs (megyei I.)–Vasas (NB II)
17.00: Kozármisleny (NB II)–MTK Budapest
17.00: Veszprém (NB III)–Kecskemét
18.00: Tiszakécske (NB II)–Kisvárda
19.00: DVSC–FTC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában