Petőfi 200

2023.12.01. 08:00

Rendhagyó irodalomórát tartott Rékasi Károly színművész Jászapátin

Petőfi Sándor kevésbé ismert oldalát is megismerhették a fiatalok.

Illés Anita

Közel háromszáz diák vett részt Rékasi Károly jászapáti előadásán

Fotó: Pesti József

A jászberényi származású színművész Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából alkotta meg a Szabadság, szerelem című emlékműsort, mely a Révész Logisztikai Holding Zrt. támogatásának köszönhetően az ország negyven iskolájába is eljut. Rékasi Károly a zenés előadást november 27-én Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban mutatta be Somlai Valéria zongoraművész kíséretében. 

A rendhagyó irodalomórán Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese köszöntötte a művészeket és a fiatalokat, majd Magyar Anita író, költő, a rendezvény szervezését segítő önkéntes ajánlotta a diákok figyelmébe a műsort. Az egyórás előadás Petőfi Sándor verseire és Útirajzok című naplójára támaszkodik, melyben a költő barátjához, Kerényi Frigyeshez írt leveleit olvashatjuk. Ezeket a leveleket soha nem adta fel a barátjának, így váltak fiktív írásokká. A zenés emlékműsor összeállításakor Rékasi Károly fontosnak tartotta, hogy ne a már többször feldolgozott forradalmi életutat mutassa be ismét, hanem a költő eddig kevésbé ismert oldalát is megismerje a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!