tiszasüly

2018.09.18. 10:30

Fecskebúcsúztató túrát szerveztek a Tisza mentén

A népi megfigyelések szerint fecskéink Kisasszony napján, azaz szeptember nyolcadikán indulnak vissza Afrikába. E jeles nap alkalmából a Magyar Madártani Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyi csoportja madármegfigyelő túrát szervezett a minap Tiszasüly környékére.

Rimóczi Ágnes

A túrázók ezúttal a Csatló és Patkós nevezetű tiszai holtágak madárvilágába nyertek betekintést

Fotó: R. Á.

A huszonnégy résztvevő – akik megyénk hét településéről érkeztek – bepillantást nyert a Csatló és Patkós nevezetű tiszai holtágak, valamint a pélyi madárrezervátum madárvilágába.

A túrán közel ötven madárfaj került a távcsöveik elé, többek között láttak rétisasokat, vonuló barna kányát és fekete gólyákat, valamint ritkaságként egy éppen – nevéhez hűen – halat fogyasztó halászsas színesítette a megfigyelésüket.

Fotó: R. Á.

A részvétel ingyenes volt, távcsöveket, teleszkópokat a szervezet korlátozott számban biztosít a résztvevők számára, a szakvezetésben pedig a Hortobágyi Nemzeti Park támogatta a csapatot.

Fotó: R. Á.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!