Vélemény

2019.09.12. 06:45

A bátrak szerint a komfortzónán túl kezdődik az élet

A bátorság irigylésre méltó tulajdonság, emellett a változás fontos alapeleme is.

Szabó Lilla Laura

Az életben sok helyzetben van szükségünk rá. Akadnak, akik egészen természetesen kezelik és így hihetetlen élményeket élnek meg általa. Valahogy így van ezzel a szolnoki fiatalember, Mattyasovszky Örs is, aki fogta magát, és nyakába vette a világot. A történetéről cikkünkben olvashatnak.

Ámulva hallgattam őt. Elgondolkodtam, milyen lehet hátrahagyni a hétköznapok megszokott biztonságát? Azt hiszem, az ilyesfajta kalandokra születni kell. Könnyen alkalmazkodó típus vagyok, ám szükségem van a biztos pontokra. Nem túlzás, ha azt állítom, hogy ezzel a többség táborát erősítem. Nem szívesen lépünk ki a komfortzónánkból, de legalábbis nem távolodunk el tőle túlzottan. Pedig a bátrak úgy tartják, hogy valójában ott kezdődik az élet. Örs számtalan csoda részese lett, amelyek elképzelhetetlen mértékben gazdagítják a lelkét.

Szabad és lehet irigyelni, de látni kell a történet másik oldalát is. A kalandokért cserébe meghozott áldozatokat. Hogy a biztonság nem állandó útitárs, a kényelem nem jár alanyi jogon. És hogy a természetnél nagyobb hatalom soha nem létezett a földön. Az irgalma pedig akkor sem borítékolható, ha az ő szabályai szerint játszunk. Mégis, kellő alázattal és rátermettséggel megismerhetőek a kincsei. Általuk pedig az ember mélyebb, titkos belső világa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!