szponzorált tartalom

2021.02.24. 13:50

Mennyi idő után szokott hatni a gyógytorna?

Régóta elhúzódó, nem enyhülő hát, lapocka vagy váll körüli diszkomfortérzet, kellemetlen izom és ízületi panaszok, blokkok gyakorta alakulnak ki bizonyos mozgásszervi problémák esetén. A tompán lüktető, netán nyilalló fájdalom a hát és a gerinc mentén, pedig akár egy már kialakult gerincproblémának is lehet az előjele.

Ahhoz azonban, hogy teljes biztossággal, pontosan diagnosztizálható legyen a fennálló problémák kiváltó oka, szükség van egy előzetes, általános anamnézis (kórelőzmény) felvételére, valamint egy, az aktuális általános mozgásszervi állapotot felmérő, statikus és mozgásos testelemzésre.

Gyógytornával a legtöbb gerinc- és mozgásszervi panasz hatékonyan kezelhető

Egy online konzultáció és egy személyes, komplex állapotfelmérés alapján a gyógytornász szakember képes feltárni a fennálló panaszai kiváltó okát, majd ennek megfelelően, a megfigyeltekre alapozva meghatározni és összeállítani a továbbiakban a javuláshoz szükséges, teljesen személyre szabott, egyéni kezelési tervet és gyógytornát.

Az alábbi mozgásszervi panaszok és problémák esetén érdemes mielőbb gyógytornászhoz fordulnia:

  • derék, hát és nyakfájdalom, lumbágó,
  • hanyagtartás, kényszertartás,
  • gerincferdülés (scoliosisos gerinc, kyphosisos hát), Scheuermann-kór, lapos hát,
  • csigolyaelmozdulás és porckorongsérv végtagzsibbadásos tünetei, végtagba sugárzó fájdalmak,
  • sportsérüléseket követő panaszok, ficamok, meniszkusz sérülések,
  • törések, térd- és bokaszalag valamint Achilles-ín szakadás utáni műtétek,
  • izom és ízületi fájdalmak, blokkok, lapocka-, váll-, talp-, csípőízületi panaszok.
  • A gyógytornász az első konzultációs vizsgálat során kitűzi az elérendő célokat, majd ennek megfelelően meghatározza azt, hogy milyen gyakorisággal szükséges a terápiás alkalmakra sort keríteni.

    Ezeken túl nagyjából azt is prognosztizálja, hogy az adott általános állapot és a mozgásfelméréses vizsgálat során feltárásra került probléma tükrében várhatóan mennyi idő szükséges az állapotjavításhoz illetőleg a gyógyuláshoz.

    Az állapotjavulás üteme függ az adott problémától valamint az egyén elszántságától, szorgalmától.

    Lényeges, hogy a terápiás gyógytorna alkalmakon az előírt gyakoriságban szükséges megjelenni, valamint az ezek során elhangzott tanácsok betartása mellett, az otthonra feladott elvégzendő, ismétlő feladatokat is rendszeresen kell végezni a javulás eléréséhez.

    Ezért a személyes állapotfelmérést, és a kezelés menetének egyeztetését követően, az Ön mielőbbi gyógyulása érdekében egy felkészült gyógytornász igény szerint személyes- és online videó-hívásos gyógytornát is tud már biztosítani.

    Egyes esetekben akár már 1-2 kezelést és otthoni tornát követően is tapasztalhatóak a mindennapi életvitelt megkönnyítő, pozitív állapotbeli változások.

    Az általános tapasztalatok azt mutatják, hogy általában már a terápia második megkezdett hónapjától érezhetően javulhatnak-, vagy Kezeléstől és panasztól függően 10 alkalom után is megszűnhetnek a panaszok (forrás: Gyógytornászom stúdió).

    Bár nem egyszerű időpontot foglalni egy jó gyógytornászhoz, de minél előbb fordul szakemberhez a panaszaival, annál hamarabb nyílik lehetősége azok enyhítésére, valamint problémái, fájdalmai okának megszüntetésére.

    Jelentkezzen be vagy foglaljon időpontot a gyógytorna előtti online konzultációra, hogy akár karanténban is átmozgathassa a testét!

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!