Tündérszépek 2022

2022.02.27. 19:09

Így legyen szép a haj, a köröm és a bőr!

Egy szépségversenyen nem csak az a lényeg, hogy milyen ruhát viselsz, fontos, hogy egészséges is légy. Cikkünkben Tajti Mónika dietetikus látja el tanácsokkal a Tündérszépekre jelentkezőket, hogy mit egyenek, hogy a hajuk, a körmük és a bőrük ragyogó és egészséges legyen.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hosszú távon eredménytelen és egészségre ártalmas divatdiéták követése helyett célszerűbb tisztában lenni azzal, hogy melyek azok az ételek, melyek fogyasztása hozzájárul, hogy szép és egészségesen ragyogó legyen a hajuk, a körmük és a bőrük is.

– A haj egészséges szerkezete és növekedése szempontjából fontos szerepe van a H-vitaminként is ismert biotinnak, melynek forrásai a tojássárgája, a máj, az élesztő, a tejtermékek, a lazac, az avokádó, a teljes kiőrlésű kenyér, a hüvelyesek és az olajos magvak, mint például a dió, a mandula, a földimogyoró. Ha ebből a vitaminból kevés van a szervezetben, akkor a haj törékennyé és fénytelenné válhat – tudtuk meg Tajti Mónikától.

A szakember elmondta, hogy a cink hiányában szintén sérültté, töredezetté, egészségtelenné válik a haj, a köröm repedezetté válhat, így fontos, hogy a cinkben gazdag élelmiszerek se maradjanak ki az étrendből. Javasolja, hogy a hölgyek fogyasszanak különböző húsokat, tengeri herkentyűket, tejtermékeket, hüvelyeseket (különösen csicseriborsót), magvakat (főleg kesudiót, tökmagot és szezámmagot). 

Tajti Mónika fontosnak tartja kiemelni, hogy 

a bőr egészségének fenntartásában kiemelt szerepe van a niacinnak, biotinnak, B2- és A-vitaminnak. 

A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez, így a bőr egészségének fenntartásához. C-vitaminban gazdagok például a citrusfélék, a paprika, a paradicsom, a saláták, a brokkoli, a kivi, a fodros kel, a csipkebogyó, a kelbimbó, az eper, az ananász.

 

Jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére!

Te is rajongsz a szépségápolásért? Szereted sminkelni magad? Akkor itt az idő, hogy jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére! Töltsd ki a jelentkezési lapot még ma, és csatlakozz azon 18-29 éves Bács-Kiskun megyei hölgyek közé, akik szépségükkel képviselhetik Bács-Kiskun megyét az országos szépségversenyen!

 

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya – aki mentorként segíti majd a jelentkezőket –, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Forrás: baon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!