Jászfényszaru / Galériával

2022.08.30. 12:00

Rejtélyek szőtték át a Lumina Cornu Szerepjáték Klub idei táborát

Az Igazak árnya, árnyak igaza című kalandos történet különleges fantasy világa elevenedett meg a Lumina Cornu Szerepjáték Klub XI. Lumina Larp élő szerepjáték táborában, melyet augusztus 25. és 28. között rendeztek meg Jászfényszarun.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A szervezők célja évről évre az, hogy a közösség erősítésén túl találkozási lehetőséget, játékot és élményt biztosítsanak a szerepjátékosok számára. Több mint százharmincan érkeztek az ország számos pontjáról, hogy a választott karakterbe bújva részesei legyenek a Hat Kard Szövetsége izgalmas történetének.

Karddal és pajzzsal felfegyverzett harcosoknak, lovagoknak, kereskedőknek, mitikus lényeknek öltözött alakok özönlötték el a vadászházat és a közeli erdőt, ahol a szervezők a tábor kezdete előtt gondosan kiépítették a játék helyszínét.

A játéktérben Radics Félix, a klub alapító tagja kalauzolt végig miközben beavatott a szövetség legendáriumába.

– A MAGUS szerepjáték világában néhány évvel ezelőtt új történeti koncepciót indítottunk útjára. A Riegoy városállamok területén játszódó sztori a több mint háromszáz éve alapított Hat Kard Szövetsége gazdasági társaság hatalmi harcokkal, intrikákkal és fordulatokkal teli világát mutatja be. Jelszava az, hogy semmi más, csak a változás örök. A társaság életében meghatározó esemény a vezetőválasztás. Ennek ezúttal is a Kohónak nevezett aréna adott helyet, ahol a több napig tartó folyamatos viadalok során választották ki a szövetség vezetőit – részletezte Félix.

Látványos díszletekben, jelmezekben és kellékekben sem volt hiány, hiszen ezek mind fontos részei az élő szerepjátéknak.

A játéktér kapuján belépve megcsodálhattuk a szövetség alapítóinak monumentális szoborcsoportját és a városállam védelmezőjének, Annir vízisten tiszteletére állított szentélyt is.

Tovább haladva a mesés birodalomban feltárult a szerájok titka, a varázsitalok mágikus ereje. Bepillanthattunk a nyüzsgő piac és Riegoy fogadóinak hétköznapjaiba is. A fegyvercsörgéstől, párbajoktól hangos arénában csak a legrátermettebb harcosok maradhattak talpon. Harc, intrika, mítoszok és rejtélyek szőtték át a Lumina Cornu Klub idei táborát, ahol megannyi élménnyel gazdagodtak a játékosok.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!