Verseny

2022.10.31. 06:55

Kiváló eredményeket értek el örményesi szabadidő lovasok

Hetvenöt lovasegyesület között bizonyítottak a Táltos Lovas Baráti Kör tagjai.

Molnár-Révész Erika

Az örményesi Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület versenyzői szép eredményeket értek el az országos versenyen

Forrás: Beküldött fotó

– Hosszú, nehéz három nap van mögöttünk. Hajnali keléssel, késő esti fekvéssel, sírással, izgalommal, szurkolással, hatalmas sikerekkel... – így foglalta össze a hétvégi, országos bajnokságon tapasztaltakat Monokiné Fórizs Beatrix edző, az örményesi Táltos Lovas Baráti Kör Egyesület elnöke. Az egyesület idén tizennyolc versenyzővel és tizenhét lóval indult a Nemzeti Lovardában megrendezett II. Szabadidőlovas Országos Döntőn. A gyermekek közül a legfiatalabb hat, a legidősebb tizennyolc éves volt.

– Nagyon jól sikerült, tizenegy gyerekünk lett helyezett, az ezerötszáz rajtoló közül. Az ország minden pontjáról érkeztek lovasok, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, de nagyon el is fáradtak. Reggel hatkor már kint voltunk a pályán, mert fél nyolctól kezdődtek az ügyességi versenyszámok. Mivel aznap reggel rakják fel a pályákat, előre nem lehet begyakorolni, az akadályokat ott, azonnal memorizálniuk kellett – mesélt a körülményekről. Mint mondta, a nagyszabású versenyre egész évben készültek.

– Tavaly, amikor hazajöttünk az első döntőről, már akkor eldöntöttük, idén is benevezünk. Így is építettük fel az évet. Egyre profibb versenytársakat kerestünk, új helyszínekre mentünk, próbáltuk a gyermekeket, lovakat olyan körülményekhez szoktatni, melyekkel a fővárosi nagy versenyen is szembetalálkoznak majd, és heti két-három edzést tartottunk – sorolta az egyesület vezetője, aki hozzátette, jövőre újra indulnak a nagyszabású versenyen.

Helyezések akadály magassága, kor, és szint szerint

Fülöp Andrea 50-60 cm, 15 év felett Bajnoki 2.hely, Becsey Dóra 50-60 cm Bajnoka, Bóta Kata Panna Kezdő kategória Bajnoka, Lascu Vanessza 70-80 cm Bajnoka, Jancsó Jázmin REV 80-90 cm Bajnoka, Monoki Gréta Haladó Kategória Bajnoki 2.hely, Nehéz Kategória Bajnoki 3.hely, Hoszpodár Veronika 50-60 cm 14 év felett Bajnok, Vetési Virág 50-60 cm Bajnoki 6.hely, Murányi Mónika Haladó kategória 14 év felett Bajnoki 3. hely, Szabó Flóra Kezdő kategória Bajnoki 5.hely, Haladó Kategória Bajnoki 6.hely, Kollár Roxána 60-70cm Bajnoki 2.hely, 50-60 cm Bajnoki 5. hely

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!