Papírszobrok

2023.03.09. 19:56

Unikornis, párduc, versenyautó – különleges origamikkal szerez örömet a szolnoki művész – galériával

Látványos 3D origami alkotásokkal telt meg a szolnoki Ormos Imre Park kávézója csütörtökön. Király Emese műveit bárki megtekintheti, a megnyitón Verebes György, a művésztelep vezetője is értékelte a kreációkat.

Szoljon.hu

Király Emese alkotásait Ádám Csaba, a kiállítás megálmodója (középen) és Verebes György, a művésztelep vezetője is megcsodálta

Fotó: Szoljon.hu

Párduc, unikornis, versenyautó – csak néhány azon alkotások közül, melyeket a szolnoki Király Emese készített, és a napokban megtekinthetők a szolnoki Ormos Imre Park kávézójában. A 3D origami alkotásokat a művész szabadidejében készíti, melyekkel a kisfián kívül a környezetét is rendre megörvendezteti.

Több kisállat ugyanis úgy talált gazdára, hogy Emese kitette a lépcsőházba „Vigyél haza!” felirattal, de olyan is előfordult, hogy egyszer csak ott termett egy szobor valaki ajtaja előtt...

A csütörtök délelőtti megnyitón Verebes György, a Szolnoki Művésztelep vezetője is méltatta az alkotásokat. Mint elmondta, a technika nem csak látványos, de például a rajzoktatás területén nagyon hasznos is.

A kiállítás megálmodója, Ádám Csaba elmondta, hagyományt szeretnének teremteni a programmal.

– Fontosnak tartjuk megmutatni a városrészben élő tehetséges emberek alkotásait, ezért a március 24-ig látható tárlat után folytatjuk, és újabb alkotói megmozdulással várjuk majd a környéken élőket – árulta el a Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!