95. születésnap

2023.07.29. 17:38

A nyolcadik ikszig gyógyszert sem kellett szednie – szép kort megélt egykori sportolót köszöntöttek Kengyelen

Szorgalma, kitartása mindig is példaértékű volt. Ezt mondja az, aki ismeri a 95 éves Fejes Istvánt. A kengyeli szépkorú és családja a napokban ünnepli a jeles évfordulót.

Molnár-Révész Erika

Fejes István és lánya Müllerné Fejes Szilvia a jeles évfordulón

Forrás: Beküldött fotó

A napokban köszöntötte 95. születésnapja alkalmából a kengyeli önkormányzat Fejes Istvánt, aki 1928. július 26-án látta meg a napvilágot egy Kengyel környéki, de Törökszentmiklóshoz tartozó tanyán. Hat testvére született. Gyermekkora óta életének nagyon fontos részét képezte a sport, atletizált, cselgáncsozott, síelt, és a vívást is kipróbálta. A labdarúgásnak pedig örökös szerelmese.

Gál József polgármester köszöntötte a 95 éves Fejes Istvánt, az ünnepelt mellett lánya, Müllerné Fejes Szilvia
Forrás: Beküldött fotó

1954-ben házasodott, négy gyermeke született, akik közül egyikük, egy kisfiú még csecsemő korában elhunyt. Fejes István kezdetben a vasútnál fűtő volt a gőzmozdonyokon, majd a szolnoki gőzfűrésztelepre került. A 80 -as években a Marfűi Növényolajgyár dolgozója, innen vonult nyugdíjba 1988-ban. Ezután még két-három évig a marfűi sörgyárban is munkát vállalt.

Mindig is szeretett utazni és kirándulni, kiváló egészségi állapota miatt 80 éves koráig még gyógyszert sem szedett.  2007-ben özvegyült meg, 52 év házaság után.

Kilenc unokája és hat dédunokája született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!