Szoljon podcast

2023.09.24. 15:30

Bali István: A sikeres nemzetközi kapcsolatokat nem lehet íróasztal mellől szervezni, ahhoz szív kell

Nincs könnyű helyzetben az, aki röviden szeretné bemutatni a szolnoki Bali Istvánt. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegye külföldi kapcsolatait annak idején – lengyel és francia ismeretséget felhasználva – új alapra helyező szakember számtalan dologgal foglalkozott, foglalkozik sikeresen.

Turcsányi János

Bali István

Forrás: Szoljon.hu

A „regionális diplomáciai összeköttetések” kiépítése mellett alapított agrár és gasztronómiai egyesületet, könyveket írt és ír, meghatározó szerepet játszik még ma is a népi és hagyományőrző játékok megismertetésében, elterjesztésében, de ha igény van rá feleségével együtt ma is aktívan segíti a vármegyei települések lengyelországi testvérvárosi együttműködésének folytatását, megújítását.

A vele készült beszélgetésből megtudhatják azt is melyik sportágban vívott nagy csatákat testvérével, miért a legfontosabbak a személyes kapcsolatok egy nemzetközi együttműködés sikerességéhez, és arról is szó esik, mi a titka a hosszú, boldog házasságnak egy lengyel-magyar pár esetében.

Bali Istvánnal a Szoljon.hu podcastjében Turcsányi János beszélget.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!