Orient express

2023.09.04. 10:46

Megérkezett Szolnokra a vonat, amelynek egyik kocsijában gyilkosságot követtek el – galériával és videóval

Budapest felé hagyta el Szolnokot a világ talán leghíresebb vonata, az Orient Express, amely hétfőn reggel gördült be a vármegyeszékhelyre. A nyolcas vágányra érkező szerelvény csupán pillanatokig időzött a vasútállomáson, de így is sokan voltak kíváncsiak a járműre, amely hírnevét leginkább egy kriminek köszönheti.

Hartai Gergely

Hétfőn reggel fél 9 után néhány perccel haladt át a vármegyeszékhely vasútállomásán a világhírű Orient Express, hivatalos nevén a Venice Simplon-Orient-Express. Az Isztambul-Párizs vonalon közlekedő nosztalgiavonat a 8-as vágányra futott be, majd siklott tova a főváros felé. A legendás szerelvény érkezése mindenkit meghökkentett a helyszínen, sokan azonnal a telefonjaikat keresték, hogy néhány fotót készítsenek a korántsem hétköznapi járműcsodáról.

A vonat nevét egyébként Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen című könyve tette világhírűvé. A történetben megölik az egyik utast, a szerelvényen utazó híres belga detektív, Hercule Poirot nyomozása pedig hátborzongató bűncselekményre derít fényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!