Jászkunság

2023.11.30. 17:00

Pénteken szedik össze a törpeharcsákat

Ritkítják a csatornában elszaporodott idegenhonos halakat, a héten helyezték ki e célból a varsákat, melyeket most kiürítenek.

Kovács Berta

Csónakkal helyezték a varsákat a hét elején

Forrás: KTVHESZ

A héten megkezdte ökológiai szelektív törpeharcsa halászatát a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) a Nagykunsági főcsatornán. Varsák kihelyezésére a parton táblákkal figyelmeztették a horgászokat, a vízben pedig megjelölt karókkal rögzítették a halászeszközöket. A horgászoktól azt kérték, a szóban forgó területen ne horgásszanak, korábban ugyanis többször is beleakadtak horgok a halászeszközökbe, megrongálva azokat, valamint kiszabadítva a fennakadt törpeharcsákat.

A Szenttamási híd és az első paraszti híd között kirakott varsákat pénteken, azaz december elsején szedik fel és ürítik ki, délelőtt fél kilenctől. E művelet nyilvános, bárki megtekintheti, így megbizonyosodhat arról, hogy csak az említett halfaj egyedeit távolítják el a vízből a feladattal megbízott halászok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!