Verseny

2023.12.06. 14:00

Mákos alapú áfonyás, fehércsokis finomság lett Árokszállás süteménye

A megméretésre huszonegyen neveztek.

Illés Anita

Sikeres volt az első alkalommal megrendezett sütiversenyt

Fotó: Pesti József

Hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal hirdetett sütiversenyt a Petőfi Művelődési Ház, melyre huszonegyen neveztek finomabbnál finomabb édességekkel.

– A verseny Pető Judit önkormányzati képviselő és Kis-Simonné Goda Éva külsős bizottsági tag ötletéből fakadt. Egy kategória volt, édes süteményekkel lehetett nevezni. Nagyon sok mestermű érkezett, az értékelés során az íz, állag, összhatás és a tálalás precizitása is dominált – mondta el érdeklődésünkre Lóczy Péter, a művelődési ház igazgatója.

A háromfős zsűri, Berenténé Ballagó Lívia, Lóczy Péterné és Ballagó Attila döntése alapján 2023-ban Kiss Gyuláné Ilcsi fincsi szelete nyerte el az Árokszállás süteménye címet.

Az Ilcsi fincsi egy mákos alapú áfonyás mousse szelet, melyet fehércsokis mascarpone habbal bolondított meg az alkotója, akit az oklevél mellett egy gravírozott süteményes tálcával jutalmaztak. A közelmúltban tartott eredményhirdetésen Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester is méltatta az új kezdeményezést és köszöntötte a verseny legjobbját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!