Ünnepváró

2023.12.11. 14:57

Terítés szívvel-lélekkel: Az elegáns karácsonyi asztal 7 titka

Szép teríték, hangulatos dekorációk és egy kis csillogás varázsolja tökéletessé az ünnepi asztalt! Ismerd meg a legfontosabb szempontokat, hogy te is pompás hangulatot teremts az év legszebb ünnepén!

Szoljon.hu

Helyezzük előtérbe a természetes textúrák szépségét: a végeredmény szívet melengető, ünnepélyes hangulat lesz!

Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Ha szeretnéd, hogy a szenteste elegáns legyen, akkor kezdd az ünnepi asztallal. A szabály egyszerű – csak a legjobbal elégedj meg – tanácsolja a lakaskultura.hu! A karácsonyi asztal hagyományos színekkel, a kecses formákkal, a karácsonyi motívumos porcelánnal és a csillogó kristálypoharakkal kap egyedi, ünnepi hangulatot.. Íme néhány tanács a Bonami szakértőitől, hogy a te terítéked is modern stílusban, elegáns kiegészítőkkel és dekorációkkal ragyogjon.

Rendhagyó ünnepi díszítés

A piros szín hangulatot teremt az ünnepi asztalon
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Bár a fehér porcelánnal soha nem nyúlhatsz mellé, ne félj kísérletezni. A motívumokkal díszitett étkészletek nemcsak feltűnő alakjukkal, de színükkel is vonzóvá tehetik az asztal megjelenését. A piros szín az étvágy gerjesztése mellett az asztalon ünnepi hangulatot teremt. Ha kiegészíted a piros árnylatokat fehér vagy sötétzöld kiegészítőkkel, szellősebb benyomást kelthetsz.

Elegáns asztalterítő

Válassz egyszínű asztalterítőt! A terítő széleinek legalább 30 cm-rel kell túlnyúlniuk az asztal mindkét oldalán. Az sem probléma, ha egészen a padlóig lelógnak. Ha szeretnéd, hogy maga az asztal legyen a figyelem középpontjában, helyezd az asztalterítőt egy csíkban az asztal közepére. A terítőn kívül használj szalvétákat és vászon alátéteket is! A krémszín, a sötétszürke és a zsálya zöld kombinációja tökéletesen illik a piros terítékhez.

Ne félj eltérni a terítő hagyományos használatától! Ahelyett, hogy elfeded vele az asztalt, próbáld ki, hogy keresztben átveted az asztalon
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Az átlátszó pohár szépsége

Koccintsatok elegánsan! Engedd, hogy a felszolgált italok kitűnjenek az átlátszó pohárban! Elvégre egy elegáns borospohár a bor ízét és színét is még tökéletesebbé varázsolja. Aranyszínű peremmel rendelkező darabokat használatával tovább növelheted a luxus érzést. A fehérborok és a szeszes italok nagy részét tulipán alakú pohárból célszerű felszolgálni, a vörösborhoz használj inkább nagyobb öblű poharakat. Az ünnepi pezsgőhöz a hosszúkás pohár illik a legjobban. Helyezz az asztalra egy kancsó vizet is és az eredmény tökéletes lesz!

A felszolgált italok tovább színesíthetik az ünnepi asztalt amennyiben átlátszó poharakat használsz. Figyelj a megfelelő méretű és formájú poharakra, hogy tökéletes legyen a teríték!
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Elegáns tálalás

Természetesen a desszertek és a sütemények lesznek az ünnepi vacsora főszereplői, de nem árt, ha még jobban kihangsúlyozod őket elegáns tányérokon tálalva. Az asztal egyik részén egy teljes édesség bárt is kialakíthatsz. Ehhez ideális kiegészítő lehet a több szintes állvány és a tálca.

A bejgli, hókifli, gyümölcskenyér és zserbó sem maradhat le az ünnepi asztalról. Emeld ki az édességeket több szintes állvánnyal! 
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Karácsonyi asztal dekorálása

A különleges pillanatokhoz különleges dekorációk illenek! Használj könnyed és visszafogottabb díszeket, amelyekkel az étkező ünnepi hangulatához is hozzájárulhatsz. A koszorúk és a fényfüzérek tökéletes kiegészítők erre a célra. Díszítheted az asztalt, komódot fényfüzérekkel, akár retró figurákkal és faragott dekorációkkal kiegészítve.

A természetes dekorációs elemekkel sosem nyúlhatsz mellé. Tökéletesen kiegészítik a fényfüzéreket, faragott kis figurákat! 
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Ne feledkezz meg a gyertyákról!

Végül, de nem utolsó sorban használj gyertyákat, amelyekkel romantikus hangulatot varázsolhatsz az ünnepi asztalra. A karcsú gyertyák nagyon elegánsak, de ügyelj arra, hogy ne akadályozzák a vendégek zavartalan kilátását. Ha még mindig maradt hely az asztal közepén, használj egy rövidebb fényfüzért, amivel kihangsúlyozhatod a karácsonyi hangulatot.

A karácsonyi asztal tökéletes dísze a karcsú gyertya. Figyelj, hogy olyan hosszúságúra vágd, hogy ne zavarja az egymással szemben ülőket!
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!