Egészség és életmód

2024.01.31. 09:55

A legjobb immunerősítő gyógyteák, hogy ne kelljen vagyonokat költeni vitaminra

Télen nagyon fontos, hogy az immunrendszered jól működjön. Ha nem szeretnél rengeteg pénzt költeni, hívd segítségül a gyógyteákat. Mutatjuk, melyik teák a legjobbak ilyenkor.

Szoljon.hu

Télen elég gyakori a megfázás és a különböző vírusok sem kímélnek bennünket. A gyógyteák ilyenkor nagyon hasznosak, de fontos, hogy rendszeresen fogyassz belőlük. Ráadásul a vitaminoknál olcsóbban is hozzájutsz a természet csodáihoz, így erősítheted az immunrendszered – írja a ripost.hu. Íme néhány szuper tea, ne hagyd ki te sem!

Illusztráció
Forrás: Ripost / LumenSt

Kamilla

Az egyik legsokrétűbb gyógynövény, külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk. A benne lévő illóolaj enyhíti a köhögést, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ugyanakkor a vírus és bakteriális fertőzések tüneteit is remekül csillapítja. Serkenti az immunrendszer működését. Hörghurut esetén inhalálószerként alkalmazhatod. Fogyaszd bátran tea formájában is, mindenképpen jót tesz ebben az időszakban.

Hársfavirág

A hársfavirágban rengeteg flavonoid és illóolaj van, antibakteriális hatásáról is ismert. Lázcsillapító, izzasztó, enyhíti a köhögést is. Meghűlés, influenza esetén igyál belőle 1-2 bögre forró teát, takarózz be és pihenj egy nagyot. Ha csak egy kicsit is érzed, hogy kerülget a megfázás, akkor is fogyaszd bátran. A test védekezőrendszerét is erősíti.

Csipkebogyó

Nagyon népszerű télen, hiszen tele van C-vitaminnal. Építsd be a mindennapokba a fogyasztását. Immunerősítő hatása miatt segít a megfázást megakadályozni, meghűléses betegségek, tünetek esetén is nagyon jó a felépülés idején. Rendkívül fontos, ha teát készítesz belőle, szobahőmérsékletű vízbe áztasd be, a C-vitamin erejét ugyanis gyengíti a forró víz. Ezt sokan nem tudják.

Gyömbér

A gyömbérnek nagyon jellegzetes az illata, íze csípős. Ugyancsak hatásos immunerősítő. Ha megfázol felgyorsítja a felépülést, fertőtleníti a légutakat. Könnyen elkészítheted: reszeld le a friss gyömbért, forrald össze vízzel, mézzel ízesítsd. Természetesen más teába is beleteheted, hatása úgy is remekül érvényesül. Tele van antioxidánsokkal is, még az emésztésedre is jó. Télen szinte kötelező!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!