Meghökkentő

2024.01.13. 15:07

Rejtélyes fotót készítettek a szolnoki belvárosról, ön szerint mi lehet a képen?

Mintha UFO-k haladtak volna át Szolnok felett. Szakértői segítséget kértünk, hogy kiderítsük az igazságot.

Molnár G. Attila

A rendkívül zavarba ejtő fotót Ujlaki Csaba, a szolnoki Csillagkedvelők Klubjának vezetője készítette

Fotó: Ujlaki Csaba

Különleges fotót készített csütörtökön késő délután Ujlaki Csaba, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban működő Csillagkedvelők Klubjának vezetője. A város alkonyati látképét egyedülálló színek varázsolják igazán elragadóvá a csodálatos felvételen.

Csakhogy a fotón valami egészen meglepő is látszik. Az égen három, korong alakú fényes jelenség ragyog, a hozzánk legközelebbi a legnagyobb, a legtávolabbi pedig a legkisebbnek látszik. Épp úgy festenek, mintha egymást követve vonulnának végig a város felett.

De vajon mit is láthatunk a rendkívül zavarba ejtő fotón, amely ráadásul csak egy nappal azután készült, hogy szemtanúk UFO-kat véltek felfedezni Tiszaföldvár egén is?

A válasz megtalálásában a fotó készítője, Ujlaki Csaba volt a segítségünkre. A szakember elsőként azt sietett leszögezni, hogy a kép eredeti, semmilyen eszközzel nem módosított fotóval van dolgunk. A felvétel a kulturális központ egyik helyiségéből készült, ahonnan páratlan kilátás nyílt az alkonyati fényben tündöklő belvárosra. Ez pedig egyben a különös jelenség magyarázata is. A mennyezeti fények ugyanis visszatükröződtek az ablakon, így olyan hatást keltettek, mintha idegen űrhajók szelték volna az eget a város felett.

Rejtély tehát nincs, meghökkentő felvétel viszont igen. Ha ön is készített már hasonló fotókat, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk olvasóinkkal, s együtt ámulhassunk a természet és a technika páratlan csodáin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!