Bekapcsolják a hóágyút!

2024.01.13. 15:48

Szombat éjjel tovább vastagszik a hóréteg a szolnoki Várkonyi téri szánkódombon - galériával

Aki teheti, holnap se hagyja ki a szánkózási lehetőséget!

Mészáros Géza

Mindenki imádja a szánkódombot

Fotó: Kiss János

A télies időjárás sokakat vonzott a Várkonyi téri szánkódombhoz szombaton is. A hóágyú előző éjszaka is szakadatlanul dolgozott, hogy minél vastagabb hóréteget biztosítson a kilátogatóknak. Már kora reggel benépesült a terület szánkózni, hógolyózni vágyó vidám emberekkel, akiket a hideg sem riasztott vissza. 

A Várkonyi téri szánkózódombnál először szerda éjszakán üzemelték be a hóágyút. Csütörtök óta több ezer gyerek és felnőtt kikapcsolódását biztosította a szolnoki szánkózódomb, ahol azonban szombaton délutánra már eléggé elhasználódott a hóréteg. A Szolnok Élménysziget ezzel kapcsolatban fontos hírt jelentett be közösségi oldalán.

– Szombat éjszaka újra bedurrantjuk a hóágyút! – írták.

Mindez tehát azt jelenti, hogy vasárnap reggelre újra friss hó, gyönyörű, valódi havas táj fogadja a Várkonyi térre kilátogatókat. A meteorológiai előrejelzések szerint azonban jövő héten újra tartós felmelegedés várható térségünkben, ezért talán egy ideig e hétvége lesz az utolsó alkalom, hogy hó borítja a Várkonyi téri szánkódombot...

Felvételeink szombaton napközben örökítették meg a csodás téli világot felkereső családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!