Szolnok

2024.02.23. 06:55

A látogatók és a kollégák szívét is rabul ejtette a RepTár gyönyörű fekete cicája – galériával és videóval

Színt és jó kedvet visz a hétköznapokba a szolnoki RepTár fekete macskája. Puma 2021 óta tagja a repülőmúzeum csapatának, az ott dolgozók és a látogatók legnagyobb örömére. Kissé szomorúan induló sorsa végül szerencsés fordulatot vett, a RepTár házikedvenceként éli mindennapjait.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Puma 2021-ben, az egyik kolléganőnknél született. Ő volt az egyetlen, aki nem kellett senkinek – mesélte Karkus-Szabó Tünde irodavezető. Hozzátette, kölyökként nem volt annyira szép példány, talán ezért nem talált gazdára. A kolléganő behozta, a cica elrabolta a szíveket, a vezetőség is áldását adta, így végleg otthonra talált az irodában.

macska, puma, állat, cukiság, RepTár
Puma, a fekete cica 2021 óta tagja a repülőmúzeum csapatának, az ott dolgozók és a látogatók legnagyobb örömére
Fotó: Nagy Balázs

– A jelenlegi formáját azt hiszem a szeretetünknek és gondoskodásunknak köszönheti – jegyezte meg mosolyogva az irodavezető. Már pedig ebből jut neki bőven. Tünde elmondta, Puma egy ivartalanított kandúr, aki az átlagos macskák életét éli. Imád henyélni, aludni, persze leginkább valaki ölében vagy éppen a klaviatúrán. Bár megesik, hogy ebből kifolyólag lehetetlen billentyűkombinációkkal elforgatja a képernyőt, vagy egyéb furcsaságot produkál, ám egy kedves nyávogás vagy bújás feledteti az esetleges bosszúságot. Ebédkor az elsők között érkezik az asztalhoz és igyekszik minél több finom falathoz jutni.

Nem szívesen találkozik az állatorvossal

A kollektíva igyekszik gondos gazdája lenni. Finomságokkal tápláljuk, állatorvos is látja egy évben legalább egyszer. Mondjuk legutóbb elbújt, mielőtt ideért a doktor, Puma megérezhette, hogy mi van készülőben, eléggé ránk ijesztett, de szerencsére épségben előkerült

– idézte fel Karkus-Szabó Tünde. Kiemelte, ez a nagyjából negyed óra volt a leghosszabb idő, amennyire valaha is elkóborolt.

– A RepTár területe elég nagy, de ő az abszolút ura. A gépeket is sajátjának tekinti, szívesen felmászik rájuk. A látogatókkal, főleg a gyerekekkel különösen jól kijön, nem is gondoltuk volna. Alapvetően az irodában tölti az idejét, ügyesen használja az almot, de kikéredzkedik, ha arra van szüksége – mesélte az irodavezető. 

Egy-egy ilyen levegőzés után nem ritkán meglepetésekkel tér vissza: egeret, szöcskét, cickányt hoz. Ajándékba.

Közösen gondoskodnak róla

Pumát mindenki szereti és mindenki gondját viseli. Éjszaka a biztonsági szolgálat a kamerákon keresztül is rápillant, mikor merre jár. Ha pedig a terepszemle után visszavágyik az iroda melegébe, beengedik a biztonsági őrök.

– A hétvégéket is beosztjuk egymás között, mindig gondoskodik róla valaki. Nehéz lenne elképzelni nélküle a mindennapokat. Szinte terápiás jelleggel hat ránk a jelenléte, más így dolgozni is. Nagyon sokat ad nekünk – mondta Karkus-Szabó Tünde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!