SZOLNOK

2018.10.04. 13:43

Új utcát is kap a Szapáry úton épülő kétszintes óvoda

– Jövő szeptemberben már az új óvodában kezdhetik a nevelési-, gondozási évet a gyerekek és a pedagógusok – mondta csütörtökön Szalay Ferenc, polgármester.

Hutter Zsófia

Látványterv a Szapáry utca felől nézve.

Forrás: Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.

– A Szapáry úti óvoda régi épületét teljesen lebontottuk, helyére egy új, hat csoportos intézmény épül. Nagy kerttel, nagy játszótérrel, és egy új utcával az óvoda mellett, hogy a szülők kényelmesebben megközelíthessék az épületet.

A polgármester a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy a beruházás 680 millió forint értékű, melyből 520 millió forint európai uniós támogatás, a különbözetet pedig az önkormányzat a saját költségvetéséből biztosítja.

Az új épület százötven férőhellyel rendelkezik, melyben hat darab huszonöt fős csoportszoba lesz kialakítva. A kétszintes létesítmény emeletén a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyintézménye kap helyet.

Látványterv a Szapáry utca felől nézve.
Fotó: Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.

A földszinten pedig a csoportszobák mellett többek között orvosi-, és tornaszobát, öltözőt, szülői tárgyalót, valamint nevelőtestületi szobát is kialakítanak.

Látványterv az udvarból.
Fotó: Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!