hirdetés

2020.07.24. 00:00

Sokszínű álláslehetőségek Szolnok térségében

Alkalmi vagy bejelentett munkát keres Szolnokon? Szeretne egy kellemes vidéki városban letelepedni, mely egyaránt bővelkedik természeti értékekben, nyugodt légkörben és színvonalas életmódot biztosító álláslehetőségekben? A Maxapró álláshirdetései között széles választékban válogathat Szolnok állásajánlatai között a legkülönfélébb munkakörökből, melyek a megfelelő feltételeket biztosítva illenek az Ön végzettségéhez, tapasztalataihoz vagy elképzeléseihez.

Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyeként Szolnok az Alföld egyik kulcsfontosságú központja, mely kiváló infrastruktúrájának köszönhetően fontos összekötő kapocs a főváros és az Alföld területe között. A település gazdasági fejlettsége mellett tekintélyes természeti értékekkel rendelkezik, ezért Szolnok kis- és nagycsaládok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Ipar és gazdaság

Szolnok kezdetben ipari-mezőgazdasági városként volt ismert, melynek legmeghatározóbb ágai az olajipar és a mezőgazdasági gépgyártás voltak. Ezek a későbbiekben veszítettek jelentőségükből, ám fontos maradt az élelmiszer-feldolgozás, a papír- és gyógyszergyártás, valamint a vegyipar.

A városban jelen lévő nagyvállalatok közül a legtöbb munkalehetőséget a gépjármű üléshuzatokat gyártó Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó Kft. biztosítja a lakosok számára, de fontos a vasúti járműgyártás és a Coop Szolnok Kereskedelmi Kft. nyújtotta foglalkoztatás aránya is.

Az ország gazdasági életében betöltött nélkülözhetetlen szerepéből kifolyólag Szolnokon rengeteg lehetőség nyílik az álláskeresők számára, végzettségtől és tapasztalattól függetlenül. A karrierépítési lehetőségek széles skálája nemcsak a diplomások számára kedvező, hanem esélyt biztosítanak mindazok számára is, akik szakmai kompetenciáktól függetlenül, új területen szeretnék kipróbálni magukat.

A természet közelsége

Szolnok legkiemelkedőbb természeti jelensége a Tisza és a Zagyva, melyek a város egész életének alakulásában meghatározó szerepet játszottak. Az élővizekben gazdag térség rendkívül különleges természeti értékekkel látja el a vidéket, melyek különlegessé és kedvelt turisztikai célponttá teszi Szolnokot. Ilyen többek között a „tiszavirágzás”, mely során a Nyugat—Európában nagyrészt kihalt kérészek három évnyi víz alatt eltöltött lárvaállapotukból kifejlődve összehangoltan, ugyanazon a napon élik le mindössze pár óráig tartó életüket.

A Szolnok területén uralkodó vizek egyúttal a vízszabályozást, a folyamatos megfigyelést és a felkészültséget is megkövetelik, ez pedig még több álláslehetőséget jelent a mérnököknek, betanított munkásoknak, pályakezdőknek és komoly karrierre vágyóknak egyaránt.

Az online jelenlét fontossága

A Maxapró álláskeresési funkciója mellett Ön is könnyedén adhat fel álláshirdetést, valamint népszerűsítheti saját vállalkozását vagy szolgáltatásait. Az internet fontossága ma már vitathatatlan, hiszen nemcsak az álláskeresők látogatják a hirdetési oldalakat, hanem gyakran a cégek is ezeket a felületeket használják toborzás céljából. Az üzleti partnereket, alkalmi munkavállalókat gyakran csupán az online jelenlét előnye juttatja rendkívül kedvező megbízásokhoz, ebből kifolyólag a magánvállalkozások és a szolgáltató szektorban tevékenykedők számára ez kulcsfontossággal bírhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!