Egyeztetés

2023.11.24. 19:00

Közösen keresték a kiutat az agrárszektor problémáiból a jászberényi fórumon

Elemezték az ágazatot érintő negatív gazdasági hatásokat és új irányokat fogalmaztak meg.

Illés Anita

Kiss Róbert, a NAK vármegyei igazgatója köszöntötte az agrárfórum résztvevőit a Jászberényi Campuson

Fotó: Pesti József

Kiutak címmel rendeztek agrárfórumot pénteken délután az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei szervezete és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató fórumán a szakemberekmegoldást és új irányokat kerestek az agrárszektort érintő kihívásokra. A rendezvényen nemcsak az agrárvállalkozások, hanem a kereskedelmi és ipari szektor képviselőinek is hasznos információkat nyújtottak. 

Kiss Róbert, a NAK vármegyei igazgatója köszöntőjével indult a program, majd dr. Varró Bernadett, a Jászberényi Campus igazgatója és Pócs János országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait. A tanácskozást Dr. Sziráki András, nyitotta meg. 

– Azt gondolom, hogy kellő optimizmussal, elkötelezettséggel, tenni akarással és korrekt összefogással túljuthatunk a nehézségeken és sikeresen lépünk tovább mindannyiunk közös érdekében – fogalmazott a a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a kiútkeresésben a magyarság nemzetmegtartó erejéhez kell visszanyúlni. 

– Ez azt jelenti, hogy a magyar nyelv, a magyar termőföld, a történelmi egyházak és a szaktudás alapjaira építhetünk. Felhalmozódtak a problémák, de nekünk az a feladatunk, hogy megfelelő tisztánlátással értékeljük a helyzetünket – fogalmazott az elnök. A köszöntők után a szakmai előadás sorát dr. Sziráki András kezdte, aki a vármegyei ipargazdaság általános helyzetéről, a Jászság pozícióiról beszélt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában