SZOLNOK

2017.07.06. 15:57

Légi balesetnél „helyszíneltek”

Immár hetedik alkalommal rendezte meg a megyei baleset-megelőzési bizottság tegnap a baleset-­helyszínelő verseny megyei döntőjét.

Czakó Nóra

A szolnoki megméretés célja ezúttal is az volt, hogy lehetőség ­nyíljon a baleseti helyszínelést ­végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítésére, valamint e különleges szakterület presztízsének megszilárdítására. A verseny első részében KRESZ- és szakmai tesztlapokat töltöttek ki a résztvevők, a másodikban pedig vezetéstechnikai feladatokat hajtottak végre a szolgálati autóval.

A gyakorlati részben a versenyzők három szituációs helyszínen adhattak számot baleset-helyszínelői és intézkedéstechnikai jártasságukról. A rendőrségi csónakházban azt kellett bemutatniuk, hogy a nyomrögzítés során milyen technikai eszközt és hogyan használnak, valamint, hogy mit ellenőriznek egy balesetben érintett járművön.

Az egyik induló épp nyomokat rögzít a csónakházban
Fotós: Fodor Orsolya

Az Auchan parkolójában elméletben kellett beszámolni arról, hogy mi a teendő egy motorkerékpáros és személyautó ütközése esetén. A RepTárban pedig a feltételezett szituáció szerint egy légi közlekedési baleset történt, melynek sérültjei is voltak.

Az összesítésben a szolnoki Rékasi Róbert törzszászlós bizonyult a legjobbnak. Második helyen végzett a jászberényi Faragó Zsolt törzszászlós, a harmadik pedig a karcagi Vadász Krisztián főtörzszászlós lett. A verseny első két helyezettje továbbjutott az országos döntőbe, melyet szeptemberben rendeznek Móron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában