Tiszabő

2018.10.03. 18:45

Szamurájkarddal fenyegette, majd betontömbbel a kezében kergette a mentőket

A Szolnoki Járásbíróság 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a fiatalembert, aki nyugtatóktól bódult állapotban, előbb azzal fenyegette meg a segítségére siető mentőket, hogy szamurájkarddal fogja bántalmazni őket, majd egy nagy betontömbbel a kezében kergette el őket.

Az eset 2017. április 1-jén reggel, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn történt. A férfihoz az élettársa hívott mentőt, mert nyugtatókat vett be. A mentők kiérkeztek, és be akartak menni a házba, hogy megvizsgálják a férfit, de ő megállt a bejárati ajtóban, és megpróbálta ellökni az elől álló mentőtisztet, aki hátralépett, így nem érte el.

A mentősök tartottak attól, hogy a bódult férfi megtámadja őket, ezért a mentőautó felé hátráltak. A férfi azonban követte őket, és azzal fenyegetőzött, hogy szamurájkarddal fogja bántalmazni őket, majd az udvarából felemelt egy nagyméretű betontömböt, és azt maga előtt tartva a mentősök felé szaladt, akik beszálltak a mentőautóba és elmenekültek.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint az állami mentőszolgálat, valamint a mentésre feljogosított más szervezet tagja a mentéssel és betegszállítással összefüggésben közfeladatot ellátó személynek minősül. Aki pedig közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályoz, illetőleg intézkedésre kényszerít, bűncselekményt, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot

követ el.

A bűncselekmény súlyosabban minősül, ha azt, ahogyan jelen esetben is, felfegyverkezve követik el, azaz ha az elkövető az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál.

Az ügyben 2017. november 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 2018. szeptember 17-én hozott ítéletet. A férfit felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, az ügyész azonban a kiszabott büntetést túlságosan enyhének találta, ezért súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – tudtuk meg a törvényszék sajtóosztályától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában