KISÚJSZÁLLÁS/KARCAG

2018.11.17. 16:30

Másfél év fogházat érhet az ittas járművezetés

A Karcagi Járási Ügyészség ez év szeptemberében vádiratot nyújtott be a Karcagi Járásbíróságra egy negyvennyolc éves, kisújszállási férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. Az ügyről dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

A bíróság – az új büntetőeljárási szabályok értelmében – kedden előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol az ügyész indítványozta, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a bíróság a vádlottat – akit ebben az évben már többször értek tetten ittas állapotban elkövetett járművezetésen – egy év és hat hónap tartamú fogházra, valamint négy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A járásbíróság az ügyész felszólalását követően a vádirati tényállás és jogi minősítés alapján az ügyész úgynevezett mértékes indítványával egyezően szabta ki a büntetését.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be enyhítés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában