JÁSZKUNSÁG

2019.03.04. 17:21

Több baleset és 30 tűzeset is munkát adott a tűzoltóknak

Az elmúlt hétvégén sem unatkoztak megyénk tűzoltói. Szabadtéri tűzből összesen harminc volt péntektől vasárnapig, emellett több baleset, illetve melléképület- és garázstűz adott még munkát – közölte hírportálunkkal a megyei katasztrófavédelem.

Forrás: Katasztrófavédelem

Kigyulladt egy családi ház melléképülete péntek délelőtt Alattyánban, a Kossuth Lajos úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral kezdtek hozzá a lángok megfékezéséhez.

Az egységek kiérkezése előtt egy épületben lévő gázpalack felrobbant, négy másikat pedig a tűzoltók az ingatlan mellől vittek el, ezeket nem érte hőhatás. A tűz a főépületre nem terjedt át, viszont az udvaron nagyjából 50 négyzetméteren égette le az aljnövényzetet és megperzselte a közeli kerítést is. Személyi sérülés nem történt.

Vízelvezető árok és csatornafedél közé szorult egy macska péntek este Mezőtúron, a XV. utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kéziszerszámokkal sikerült felfeszíteniük a csatornafedelet és kiszabadítani az állatot. Az egység a macskát sértetlenül adta át a gazdájának.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat délután Jászjákóhalmán, a Fő út és a Petőfi utca kereszteződésében. A jászberényi hivatásos és a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót. A gépjármű sofőrjét a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: Katasztrófavédelem

Kigyulladt egy garázs tetőszerkezete és a benne tárolt berendezési tárgyak szombat délután Túrkevén, az Ecsegi utcában. A közeli aljnövényzet égett, a lángok innen terjedtek át a garázssor egyik garázsának tetejére és a benne tárolt eszközökre. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók áramtalanították a garázssort, egy vízsugárral beavatkoztak, majd hőkamerás méréseket végeztek. Személyi sérülés nem történt, a tűz más garázsokra nem terjedt át.

Lesodródott az útról és egy parkoló autónak, illetve egy villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Jászberényben, a Rét utcában.

Fotó: Katasztrófavédelem

Az esethez a jászberényi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsi sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában