TISZAFÜRED

2019.05.01. 14:30

Két évet ülhet fegyházban a többszörösen visszaeső füredi tolvaj

A Tiszafüredi Járási Ügyészség két napon belül bíróság elé állított egy többszörösen büntetett férfit, többrendbeli lopás vétsége miatt. Az esetről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője informálta hírportálunkat.

Mészáros Géza

A férfit legutóbb 2019. április 4-én ítélték el, mint különös visszaesőt, s egy évi börtönbüntetést kapott, lopás miatt. Nem sokat kellett várni a következő cselekményére. Ez év április 24-én reggel Tiszafüreden egy lakóházba ment be, ablakbetöréssel, de onnan nem vitt el semmit.

Innen egy sörözőhöz ment, itt is betörte az ablakot, majd pálinkát, whiskyt, energiaitalt valamint 8.500 forint készpénzt vitt el, összesen közel 20 ezer forint értékben. Ugyanezen a napon éjszaka, lopási célzattal, Tiszafüreden bemászott egy udvarra, ahol egy magánszemély ott parkoló autóiból ellopott két rózsafüzért, kézi szerszámokat és gépkocsihoz való adalékokat 28 ezer forint értékben, mely kár az eljárás során megtérült.

A Tiszafüredi Járásbíróság április 26-án, az őrizetben lévő vádlottat bűnösnek találta lopás vétségének kísérlete és kétrendbeli lopás vétsége miatt és mint többszörös visszaesőt 2 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, megállapítva, hogy a büntetést fegyházban kell letöltenie és feltételes szabadságra nem bocsájtható. Az ítélet a kihirdetésekor jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában