JÁSZKUNSÁG

2019.11.18. 16:30

Alvó embereket lopott meg a besurranó tolvaj

A Szolnoki Járási Ügyészség egy 20 éves, de már többszörösen büntetett fiatal férfi letartóztatását indítványozta, két rendbeli kifosztás bűntette és több rendbeli más vagyon elleni bűncselekmény miatt a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál – tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az újszászi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. április 18-án a Zagyvarékason élő éppen alvó mostoha nagymamája ruhájának zsebét kivágta egy késsel és kivette annak pénztárcáját a benne lévő 30 ezer forinttal, igazolványokkal együtt.

Majd ez év április 30-án, Cibakházán, a kora esti órákban befeszítette egy lakóház ajtaját. Az ott alvó illető ujjáról lehúzta annak arany gyűrűjét, magához vette a mobiltelefonját és négyezer forintját, majd ezekkel együtt távozott. A gyanúsított ezeken kívül több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható, melyeket Cibakházán, Zagyvarékason és Újszászon követett el.

A nyomozó hatóság elfogató parancsot bocsátott ki ellene, mert a hatóság elől elrejtőzött. A gyanúsítottal szemben jelenleg is több büntető eljárás van folyamatban. Korábban elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait súlyosan megszegte, ezen idő alatt elkövetett bűncselekmények miatt is büntető eljárások indultak ellen.

A sorozatosan elkövetett bűncselekmények, a gyanúsított személyi körülményei alapján feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntethető szándékos bűncselekményt követne el, ezért az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatás vele szemben szükséges és indokolt.

A nyomozási bíró, az ügyészi indítvánnyal egyezően, a férfi letartóztatását 2019. november 15-én egy hónapi időtartamra elrendelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában