Kék Hírek

2019.11.20. 07:00

Két megyei tűzoltó is érmet szerzett a fekvenyomó-bajnokságon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendezték meg a fekvenyomó-versenyt november 18-án Székesfehérváron.

Katasztrófavédelem

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét. Megyénkből két tűzoltó hozott el érmet.

A fekvenyomó-bajnokságot a Magyar Professzionális Erőemelő Liga versenyszabályzata alapján, női és férfi kategóriában, három korcsoportban, és ezen belül is több súlycsoportban rendezték meg. Minden versenyző háromszor vette birtokba a fekvenyomó-padot, a kezdősúlyt ők maguk választották meg, amelyet saját határaikat felmérve – nem egyszer feszegetve – kétszer növelhettek. A nők közül a legtöbben huszonöt-harminc kilogrammal indítottak, ám a gyakorlott sportolók elsőre legalább negyven kilót nyomtak ki. A férfiak körében a száz kilogrammot meghaladó kezdősúly volt a jellemző.

Fotó: BM OKF Médiaszerver

A fekvenyomó-padnál a vezető bíró jelezte az indítást a versenyzőnek, aki ezután a súlyokkal megrakott rudat leeresztette és a mellkasához érintve megtartotta, majd az annak mozdulatlanságát jelző újabb vezényszó után a karokat kiegyenesítve kinyomta. A végső sorrendet a kor- és súlycsoport, valamint a kinyomott súly alapján számított pontok alapján határozták meg.

Megyénkből Lagzi-Kovács Balázs tűzoltó főtörzsőrmester (Jászberény HTP) a masters 110 kilogrammos kategóriában második, Kovács Dániel tűzoltó őrmester (Kunszentmárton HTP) pedig a junior 70 kilogrammos mezőnyben első helyen végzett – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában