JÁSZKUNSÁG

2019.11.06. 14:00

Több balesetnél is szükség volt a tűzoltók munkájára

Legfőképp műszaki mentések adtak munkát kedden a megye tűzoltóinak. Volt olyan káreset, amelyet egy napig tartott felszámolni, míg máshol egy akkumulátortöltő okozott problémát.

katasztrófavédelem

Forrás: tuzoltosag-kisujszallas.hu

Még hétfő este ütközött össze két kamion a 442-es számú főúton, Kunszentmárton-Kungyalunál. Az egyik – román rendszámú – nyerges vontató papírhengereket, míg a másik, török rendszámú járműszerelvény pelenkákat szállított. Utóbbi oldalára borulva az árokban állt meg, közel a vasúti sínekhez, ezért a vonatok számára sebességkorlátozást léptettek érvénybe. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók először a román kamiont áramtalanították, majd segítettek a pótkocsiját átakasztani egy másik vontatóra.

A török kamiont addig nem lehetett mozgatni, amíg az adóhatóság munkatársai a helyszínre nem értek, ugyanis a rakomány VÁM zárolt volt. A kamionból szivárgott a gázolaj, ennek felfogására a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság vegyi mentő konténerszállító járműve is a helyszínre vonult. A rakomány átpakolását követően kamionmentők kerekeire állították a vontatót, ezután a tiszaföldvári egység áramtalanította azt. Minderre már tegnap délután került sor. A helyszínen a mentőszolgálat munkatársai is dolgoztak.

Tűz ütött ki egy húsz négyzetméteres garázsban kedd reggel Törökszentmiklóson, a Tenyői úton. A garázsban egy segédmotoros kerékpár akkumulátorát töltötték, amely kigyulladt. A lángok átterjedtek a garázs tetőszerkezetére, a benne tárolt személygépkocsira és berendezési tárgyakra, valamint veszélyeztették a szomszédos ólat és egy melléképületet. A tűz belekapott az épület mellett tárolt festékbe és gázolajba is.

A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A garázsban egy oxigén- és egy acetilénpalackot tároltak, amelyeket hőhatás ért. Utóbbit a tűzoltók hűtötték mindaddig, míg a rendőrség mesterlövészei ki nem lőtték.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy nyerges vontató kedd reggel a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán. A baleset következtében a személygépkocsi árokba csapódott. A szolnoki hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával áramtalanították a személyautót, majd feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a beszorult két embert. A kamion etanolt szállított, ezért a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi mobil labor is, de a pótkocsi tartálya nem sérült, így veszélyes anyag nem került a környezetbe. A helyszínre mentők is érkeztek.

Lesodródott az útról és egy betonfedélen állt meg egy személygépkocsi tegnap délután Szolnok és Tószeg között. A jármű egy közlekedési jelzőtáblát is kidöntött. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az esethez a mentőket is riasztották – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában