Jászkunság

2019.11.25. 14:00

Több tűzhöz és balesethez vonultak a megyei tűzoltók

Telefonpóznát kidöntő és vonattal ütköző autókkal is foglalkoztak.

Katasztrófavédelem

Forrás: tuzoltosag-kisujszallas.hu

Számos helyre vonultak a megye tűzoltói a hétvégén, kaptak riasztást közlekedési balesethez Kisújszállás, Jászkisér, Törökszentmiklós és Jászberény térségében is. De több tűzeset is történt Karcag és Törökszentmiklós környékén – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Két személygépjármű ütközött pénteken, Kisújszálláson a Kossuth Lajos utcában. A balesethez a kisújszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket.

Vonattal ütközött egy személyautó Jászkisér külterületén, pénteken kora reggel. Az esethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik biztosították a helyszínt és segítettek az utasoknak a szerelvény elhagyásában. A vonaton összesen kilenc személy tartózkodott, akik épségben el tudták hagyni azt. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Műanyag hulladéktároló gyulladt ki egy lakóház udvarán pénteken, Karcagon, a Kuthen utcában. A tűzesethez a karcagi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi szombaton hajnalban Jászkiséren az Apáti úton. A balesethez a jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsiban 3 fő utazott, akik önerőből ki tudtak szállni. A helyszínre a mentők és a rendőrség is kiérkezett. A munkálatok ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze Törökszentmiklós térségében, a 4-es főút elkerülő szakaszán szombaton. Az ütközés következtében a személyautó az árokba borult. A törökszentmiklósi önkormányzati és a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. A helyszínre a mentők, a rendőrség és a közútkezelők is kiérkeztek, mivel nagy mennyiségű üzemanyag folyt az úttestre. A helyszínelés alatt teljes útzár volt érvényben.

Tűz keletkezett egy fafeldolgozó üzem, szárító berendezésében szombaton délelőtt, Törökszentmiklóson a Dózsa György utcában. Az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók, valamint a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik öt vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat. A helyiség átvizsgálása és szellőztetése is megtörtént, a felhevült berendezést pedig egy vízsugárral hűtötték vissza a tűzoltók. A tűz oltását a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Lesodródott az útról majd fának ütközött egy személygépjármű szombaton éjszaka Jászberényben az Ady Endre úton. A balesethez a jászberényi hivatásos tűzoltók és a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók érkeztek. A járműbe egy fő beszorult, akit feszítő-vágó berendezés segítségével szabadítottak ki. A helyszínre mentők is érkeztek.

Beizzott egy lakóház kémény mellett futó gerendája Törökszentmiklóson, a Teleki László utcában vasárnap délután. Az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók, valamint a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek átvizsgálták a lakóház tetőszerkezetét, majd puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal és hőkamera segítségével megkezdték a gerenda oltását és visszahűtését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában