Petárda

2019.12.31. 13:50

Illegális robbanószer árust fogtak a civil ruhás rendőrök Szolnokon

Gyorsított szabálysértési eljárásban 150.000 forint pénzbírságot szabtak ki annak a férfinak, aki engedély nélkül árusított különböző pirotechnikai termékeket Szolnokon.

police.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indított szabálysértési eljárást egy szolnoki lakos ellen – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A rendőrök az illegális pirotechnikai termékek árusításának megakadályozása érdekében 2019. december 30-án 11 óra körül ellenőrzést tartottak Szolnok egyik áruházának parkolójában. A 24 éves férfi a gépkocsijának csomagtartójában tárolt pirotechnikai termékeket kínált fel vásárlásra az egyik – civil ruhában szolgálatot teljesítő – rendőrnek, ezért a helyi körzeti megbízott az árust intézkedés alá vonta. Az ellenőrzés során az autóból több száz petárda, valamint különböző 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék került elő, amelyek árusításához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A Szolnoki Rendőrkapitányságra előállították az illegális árust, aki részére gyorsított szabálysértési eljárás keretében 150.000 forint pénzbírság került kiszabásra, valamint a szabálysértési hatóság a pirotechnikai termékeket lefoglalta.

Fotó: police.hu

Pirotechnikai termék csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletéből vásárolható. Magyarországon magánszemélyeknek tilos petárdát birtokolni, illetőleg felhasználni! Kérjük, fogadják meg a rendőrség tanácsait, és pirotechnikai termék felhasználásakor olvassák el a használati útmutatót, illetve mindig tartsák be az abban foglaltakat, mivel a szakszerűtlen kezelés komoly balesetet okozhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában