SZOLNOK/SZEGED

2019.12.29. 15:30

Letartóztatásban maradnak a drogkereskedők

Még ez év április 12-én kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8, illetve 7 és fél év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Szolnoki Törvényszék egy 28 éves férfit és élettársát, egy 29 éves nőt.

Mészáros Géza

Ők 2015 és 2016 között ismeretlen személyektől, haszonszerzési céllal, kábítószer-tartalmú anyagokat vásároltak, majd azt közös lakásukon és Békéscsaba területén értékesítették. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak, valamint védőik felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. Mindeközben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt elkövetők letartóztatásának fenntartására tett indítványt. A Szegedi Ítélőtábla osztotta az ügyészség álláspontját, és a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt fenntartotta, illetőleg az egyik vádlott védőjének az óvadék megállapítására és enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére irányuló indítványát elutasította.

Az ítélőtáblai határozat elleni védelmi fellebbezés esetén a Kúria hoz végleges döntést – tájékoztatta hírportálunkat a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában