KUNSÁG

2020.01.18. 17:00

Többször is lopott egy javítóintézetből szökött fiú

A Karcagi Járásbíróság két rendbeli lopás vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélt egy javítóintézetből megszökött fiatalembert, akivel szemben ötezer-ötszáz forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt.

Mészáros Géza

Az illető tavaly januárban az egyik kunhegyesi ház udvaráról félmázsa takarmánykukoricát, februárban pedig a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpár-tárolójából egy leláncolt kerékpárt lopott. Utóbbi kár a fiatalember kézre kerülése, illetve a bicikli visszaszolgáltatása után megtérült.

Az ügyben tavaly májusban emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság pedig ez év január 9-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – tudtunk meg Tóvizi Ádám Pétertől, a Szolnoki Törvényszék sajtótitkárától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában