vádemelés

2020.03.04. 14:00

Idős embert ütlegelt ököllel egy ittas miklósi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy törökszentmiklósi férfival szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt.

A vád szerint a férfi ittas állapotban 2019. augusztus 20-án az esti órákban Törökszentmiklóson egy söröző előtt szóváltásba keveredett egy 81 éves sértettel, majd két ízben ököllel megütötte a sértett fejét, aki emiatt a fölre zuhant A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló állkapocs-csonttörést és több 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az ügyészség vádiratában indítványt tett arra, hogy a Szolnoki Járásbíróság, amennyiben a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a vádbeli bűncselekményt, 1 év 4 hónapi szabadságvesztés büntetésre ítélje a vádlottat, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre függessze fel.

A Btk a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette elkövetőjével szemben 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását teszi lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában