ügyészségi hírek

2020.05.08. 09:19

Letartóztatták a megyei drogkereskedőket

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói több kollégájukkal együtt kedden felszámoltak egy drogkereskedői hálózatot megyénkben. A gyanúsítottak egy részét letartóztatták.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Mint azt Balázsné dr. Busku Teréziától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a megyei főügyészség a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványozta két gyanúsított esetében, hogy jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt rendelje el a letartóztatásukat. Míg másik négy gyanúsítottat bűnügyi felügyelet alá helyezze, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

2020. május 7-én a Szolnoki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsítottakkal szemben a bírói kényszerintézkedéseket. A bíróság szerint is a letartóztatás feltételei a két gyanúsított esetében fennállnak, így a szökés, elrejtőzés, a bizonyítékok megsemmisítése és a bűnismétlés veszélye, míg a többi gyanúsított esetében is szükséges, hogy személyi szabadságuk korlátozva legyen, mert az újabb bűncselekmény elkövetését meg kell akadályozni. A bűnügyi felügyelet alatt állók esetében a bíróság elrendelte a nyomkövető technikai eszköz használatát is.

A letartóztattak fellebbeztek a döntéssel szemben, míg a bűnügyi felügyelet alatt állók tudomásul vették a bíróság végzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában