letartóztatás

2020.06.03. 19:00

Hajszál híján agyonverte munkatársát egy jászteleki férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett egy 40 éves jászteleki férfi letartóztatására életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. május 27-én reggel, jászberényi munkahelyén minden ok és előzmény nélkül bántalmazni kezdte munkatársát – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

Először ököllel, majd egy partfissal ütötte a sértett fejét, amíg a partfis nyele el nem tört. Ezután felkapott egy lapátot és azzal ütlegelte tovább a sértettet test-szerte. Olyan erővel ütött, hogy a lapát nyele is eltört. A további bántalmazást az üzem vezetőjének beavatkozása akadályozta meg, akinek sikerült elérnie, hogy a gyanúsított abbahagyja az ütlegelést. A sértettnek a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek. A rendőrségnek még aznap sikerült a támadót elfognia és őrizetbe vennie.

Az ügyész indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a gyanúsított letartóztatását, mert vele szemben megállapítható, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől elszökne, elrejtőzne. A gyanúsított pszichés betegségben szenved és nem szedte az utóbbi időben a gyógyszereit, ezért félő, hogy hogy újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A Szolnoki Járásbíróság a kórházban 2020. május 29-én megtartott ülésen, osztva az ügyészi indítványban foglaltakat, elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra megállapítva, hogy annak végrehajtási helye az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, mert a gyanúsítottnak pszichés orvosi kezelésre van szüksége. A bíróság végzése ellen senki nem jelentett be fellebbezést, az véglegessé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában