sok csapadék

2020.06.11. 16:30

Kacsákat is mentettek a megyei tűzoltók a riasztások között

A szerda hajnalban lezúduló, nagyobb mennyiségű csapadék és erősebb szél kisebb problémákat okozott megyénkben, de szerencsére anyagi károkról nem tudunk beszámolni. Emellett kacsák mentése került még be az eseménynaplóba.

Katasztrófavédelem

Forrás: Szolnok Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Vasúti sínekre dőlt egy fa szerda hajnalban Jászkisér külterületén. A település önkormányzati tűzoltói motoros fűrésszel távolították el a fát a sínekről – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Zárlatot okozott a csapadékvíz egy elektromos elosztó-szekrényben szerda hajnalban Túrkevén, a Szénási utcában. A bejelentő a füstre lett figyelmes. A túrkevei önkéntes tűzoltók kiérkezésére füstölés már nem volt, így az egység megvárta az áramszolgáltató szakembereit.

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze szerda hajnalban a mezőtúri Tulipán utcában. A mezőtúri hivatásos tűzoltók az önkormányzat szakemberével közösen, két szivattyúval távolították el a vizet.

Trafó izzott egy villanyoszlop tetején szerda hajnalban Szolnok-Szandaszőlősön, a Veres Péter utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Fotó: Szolnok Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság
Fotó: Szolnok Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Nyolc darab tőkés réce fióka rekedt egy tíz méter mély betonmedencében szerda délután Szolnokon, az egykori cukorgyár területén. A tűzoltók segítségét a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai kérték, akik nem tudták az állatokat kiszabadítani. A szolnoki hivatásos tűzoltók és a nemzeti park munkatársai közösen dugólétra és madárbefogó háló segítségével mentették ki az állatokat.

Lehasadt egy nagyméretű fűzfa több ága szerda kora este Tiszafüreden, a Váci Mihály utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétráról, motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyesen lógó ágakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában