kék hírek

2020.07.13. 10:15

Jelzőtáblának ütközött egy ittas sofőr Berekfürdő külterületén

Hiábavaló a rendőrség felhívása, továbbra is sokan ülnek a volán mögé alkohol fogyasztása után.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Vasárnap a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Egy kisújszállási lakos közlekedett személygépkocsival Berekfürdő külterületén 2020. július 12-én 4 óra körül, amikor a járműve megcsúszott a nedves útfelületen, és egy közúti közlekedési jelzőtáblát kitörve, az oldalára borulva, az útárokban állt meg. A baleset következtében a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A balesethez kiérkező rendőrök megállapították, hogy a 23 éves férfi úgy ült a volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott, továbbá vezetői engedélyét sem tartotta magánál – írta közleményében a megyei rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu

Az elmúlt hetekben nem volt olyan nap, hogy valaki ne ült volna ittasan járművébe. Úgy tűnik, hiábavaló a rendőrség figyelemfelhívása, a jogosítvány bevonásának veszélye, sokan mégis autóba ülnek alkohol fogyasztása után. Az ittas állapotban történő vezetés gyakran vezet olyan tragédiákhoz, melyeket józanul el lehetett volna kerülni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában