ZAGYVARÉKAS

2020.07.28. 16:30

Konyakmeggy volt az ittas sofőr alibije, lebukott

Egy zagyvarékasi lakos közlekedett tehergépkocsival Tiszavárkony belterületén 2020. május 4-én 5 óra 45 perc körül, amikor haladása során áttért a bal oldali forgalmi sávba, és érintőlegesen nekiütközött egy ott közlekedő járműszerelvény bal hátulsó részének – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

Police.hu

Forrás: Illusztráció/Police.hu

Az anyagi káros balesethez kiérkező rendőrök megállapították, hogy a tehergépkocsi vezetője úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök előállították a jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt kihallgatása során elmondta, hogy az éjszaka folyamán 30 db konyakmeggybonbont fogyasztott el, véleménye szerint ebből adódhatott a pozitív szonda. A szakértő szerint ahhoz, hogy a megállapított véralkohol-értéket produkálja a jogsértő, egyszerre legalább 180 db konyakmeggyet kellett volna megennie.

Fotó: Illusztráció/Police.hu

A balesetvizsgálók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az eljárás iratait a Szolnoki Járási Ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában