nyomozási bíró elrendelte

2020.07.03. 14:00

Letartóztatták a vadállat módjára viselkedő jászkiséri támadót

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál egy büntetett előéletű férfi letartóztatására – adott tájékoztatást a megyei főügyészség.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az indítvány szerint a férfi 2020 elején ismert meg Jászkiséren egy hölgyet, aki iránt vonzalmat érzett. Az illető ez év június 30-án este hét óra körül betört a hölgy jászkiséri otthonába, akit – 3 éves gyermekével a karjában – a hajánál fogva kirángatott az utcára, majd belökte őt a közeli árokba. A nő segítséget kért az éppen az utcán tartózkodó egyik szomszédtól. A szomszéd ellökte a támadót, így a nő be tudott menekülni a szomszéd házába.

A férfi ámokfutása ezzel nem ért véget. Az utcán egy épp arra közlekedő autót feltartóztatott. A sofőrtől elkérte a mobiltelefonját és felhívta az édesanyját, majd a telefont eltéve, bemászott a bántalmazott asszonyt elrejtő szomszéd házának kerítésén. A veranda ajtaját berúgta és bement, ahol a szomszédot úgy ütötte meg, hogy annak orrcsonttörése keletkezett. A szomszéd feleségének kezéből pedig kicsavarta a telefonját, amit zsebre vágott.

Ismét az általa korábban bántalmazott nőhöz fordult, akit újra kirángatott az utcára. Ezután abba a kocsiba akarta betuszkolni, amit az előbb ő állított meg. A sofőr ezt nem engedte, ezért a megvadult támadó a hölgyet tovább rángatta az utcán. A nő segítségért kiabált, ezért a férfi többször szájon rúgta áldozatát. Ekkorra már a zsivajra a helyszínre összegyűltek közül három férfi a nő segítségére sietett, közülük az egyiket egy vascsővel úgy ütött meg a támadó, hogy annak is 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett. A dühöngő férfit az időközben kiérkező rendőrök állították meg kényszerítő eszköz használatával.

Az ügyészség szerint a gyanúsított cselekménye rablás bűntettének, személyi szabadság megsértése bűntettének, súlyos testi sértés bűntettének, jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete, magánlaksértés vétségének a megállapítására alkalmas. A bíróság, ügyészi indítványra, a férfi letartóztatását július 3-án egy hónapi időtartamra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában